Almanya'da Evlat Nöbetini Tek Basina Sürdürüyordu, Diyarbakir'a Gelip HDP Önündeki Ailelerle Bulustu

Çocuklarinin daga kaçirilmasindan HDP’yi sorumlu tutan Diyarbakir annelerinin HDP Diyarbakir Il Baskanligi önünde baslattigi evlat nöbeti 651’inci gününde devam etti. Almanya’nin baskenti Berlin’de tek basina evlat nöbeti tutan Maide Türemis, Diyarbakir’a gelerek çocuklarinin yolunu gözleyen ailelere destek ziyaretinde bulundu.

Almanya'da Evlat Nöbetini Tek Basina Sürdürüyordu, Diyarbakir'a Gelip HDP Önündeki Ailelerle Bulustu
Almanya’da yasayan Maide Türemis’in kizi Nilüfer Türemis, yaklasik 2 yil önce PKK terör örgütü tarafindan daga kaçirildi. Kizini terör örgütünün elinden alamayan anne, Almanya’nin baskenti Berlin’de bulunan tarihi Brandenburg Kapisinin önünde evlat nöbeti tutmaya basladi.

Yaklasik bir yildir Almanya’da nöbet tutan Maide Türemis, çocuklari PKK terör örgütü tarafindan kandirilan ya da kaçirilan annelerle bulusmak üzere, 3 Eylül 2019’dan itibaren farkli kentlerden Diyarbakir’a gelerek HDP il binasi önünde oturma eylemi baslatan ailelerle bir araya geldi. HDP önünde nöbet tutan annelere hem destek olmak hem de onlardan destek istemek için Türkiye’ye geldigini belirten ve bulusma aninda gözyaslarina bogulan Maide Türemis, "Buraya gelmek boynumun borcuydu. Burasinin eylem baslatmasi hepimize örnek oldu. Bu örneklerin devami gelir insallah. Burada nasil herkes evladi için ayaga kalktiysa, umarim Avrupa’da da herkes ayagi kalkar. Çünkü PKK Avrupa’ya daha çok yöneldi ve gençleri daha çok götürüyor. En acisi oradaki aileler çocuklarinin sicili bozulmasin ve geri döner düsüncesiyle gidip polise sikayet etmiyorlar. Bu umudu da onlara PKK veriyor. Halbuki çocuklarinin geri göndermeyeceklerini çok iyi biliyorlar. Sadece aileleri susturmak için Avrupa’nin ilgisini uyandirmamak için aileleri böyle yatistiriyorlar. Aileler de bunlara inaniyorlar. ’Insanlar Avrupa’da uyanmis’ diye bir sey yok. Uyanmis olsalardi PKK’nin bu yalanlarina kanmazlardi. Her yil en az 250 kisi PKK’ya katiliyor ve bu sayidan sadece 4-5 kisinin resmi olarak bildiriliyor. Terör örgütü PKK’ya en çok Kürtlerin ve Avrupa’da yasayanlarin çocuklari gidiyor, PKK kimin beynini yikayacagini düsünürse onu ele geçirir. PKK için hiç fark etmiyor ve kendisini için amele lazim. Avrupa’nin destekleriyle PKK genisliyor. Avrupa’daki insanlarin çogu PKK’yi Kürtlere mal ediyor. PKK’yi Kürtlerin haklarinin savunucusu olarak görüyorlar. PKK, Kürtlerin hak savunucusu olamaz. Bunu artik Avrupa’ya göstermemiz lazim. PKK, Kürtlerin hakkini vermiyor, tam tersine haklarini aliyor. Kürtlerin canlarini, mallarini, maddi ve manevi olarak aliyor. Çünkü canlarimiz olan çocuklarimizi aliyorlar. Bunu maalesef Kürtler ve Avrupalilar göremedi. Buradaki görevim Kürtlere ve Avrupalilara PKK’nin gerçek yüzünü göstermektir. Çünkü PKK Kürtleri temsil etmiyor. Bunu artik ögrensinler. Artik Avrupa bunu görsün. Katil ordusu bizi temsil edemez. Bunu asla kabullenmiyorum. Çocugumun kurtulmasi için elimden ne geliyorsa yapacagim. Çocugumun yasamasi ve yeniden yasama kazanmasi için mücadele veriyorum. Çocugum gelmeyene kadar asla bu mücadeleden vazgeçmeyecegim. Mücadelem çocugum gelinceye kadar devam edecek. Kürtler kendi partileri olarak düsündügü HDP’ye oy veriyor, HDP Kürtleri hayal kirikligina ugratti. HDP’yi PKK yönetti. HDP Kürtleri bu kadar hayal kirikligina ugrattigi için yaziklar olsun" dedi.



"Anneler isterse daglari delecek"

Oglu Mustafa Biçer’in terör örgütü PKK tarafindan daga kaçirildigi gerekçesiyle HDP Diyarbakir Il Baskanligi önünde oturma eylemi baslatan Aysegül Biçer ise "Bugün Maide annemiz Almanya’dan Diyarbakir’a annelerden destek almaya ve destek olmaya geldi. Eylemin 92. haftasinda biz Diyarbakir annelerinin ziyaretine geldi. Biz burada Maide annemizin de sesi olacagiz, çünkü 3 Eylül 2019’da Diyarbakir HDP il binasi önünde yükselen bir feryatla ve bu feryadin Almanya Berlin, Sirnak, Hakkari, Izmir ve Mus’a yayilmasi tüm anneler için büyük bir umut olmustur. Ben inaniyorum ki anneler isterse daglari delecek. Anneler direnecek ve mücadele edecek, haklari olan bu evlatlari kazanacak. PKK’nin ismini yeryüzünden silecek, anneler burada geri adim atmiyor, ya zafer ya ölüm” diye konustu.

Kaynak: İHA