40 Yas Üzeri Asilama Devam Ediyor Açiklamasi 'Bugün Için Randevu Alan Kisi Sayisi 750 Bin'

Covid-19 ile mücadele kapsaminda baslatilan asilama programi hiz kesmeden devam ediyor. Tedarik sürdügü sürece asilama programina yeni gruplar ekleniyor. Son olarak da 40 yas ve üzeri vatandaslar için asilama sistemi açildi.

40 Yas Üzeri Asilama Devam Ediyor Açiklamasi 'Bugün Için Randevu Alan Kisi Sayisi 750 Bin'
Covid-19 ile mücadele kapsaminda baslanan asilama programi, tedarik sürecinin de hizlanmasi ile birlikte alt yas gruplarina dogru inmeye basladi.

Saglik Bakani Fahrettin Koca, dün sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, "Asida 40 yasa kadar indik. Yasiniz 40 veya üstüyse bu sabahtan itibaren randevu alabilirsiniz. Yüzde yüz katilim bekliyoruz" ifadelerini kullanarak, 40 yas ve üzeri vatandaslar için asi randevularinin açildigini duyurmustu. Bu paylasimin ardindan randevularini alan vatandaslar asi merkezlerine giderek asilarini olmaya basladi.

Bakan Koca, ayrica sosyal medya hesabi üzerinden bugün yaptigi paylasimda, “750 bin kisi bugün, 11 Mart 2020’den sonraki hayatlarinin belki de en mutlu anlarini yasayacak” ifadelerini kullandi. Yani bugün için 750 bin kisinin asi randevusu aldigini duyurdu. Bu sayi bugüne kadar alinan en yüksek asi randevusu. Bu kapsamda Ankara Sehir Hastanesi’nde de asi yogunlugu yasaniyor.

“Insallah asi bizi eski hayatimiza geri götürür”

40 yas üstü vatandaslar için sistem açilinca hemen randevusunu aldigini belirten Duygu Saygaç, “Bana daha gelecegini düsünmüyordum. Ama hizli bir sekilde asilar yapilmaya baslandi. Iyiyim hiç de acimadi. Hemsire hanimin eli de çok hafifmis. Iyiyim çok mutluyum suan. Insallah asi bir kurtulus yoludur da kurtuluruz. 1 buçuk yildir tüm hayatimiz iptal oldu çünkü. Çocuklarimiz okullarina gitsin, eski hayatimiza dönelim istiyoruz. Insallah asi bizi eski hayatimiza geri götürür” seklinde konustu.

40 yas üzeri vatandaslar için randevu sistemi açilir açilmaz, esiyle birlikte randevulari alarak asi olmaya geldiklerini belirten Ünal Saygaç, “Açikçasi bu kadar erken beklemiyordum. Daha geç olur biz de sonlara dogru kaliriz diye düsünüyordum. Ama bekledigimden daha hizli gelisti” dedi.



“Herkesin asi olmasi gerekli diye düsünüyorum”

Telekomünikasyon sirketinde çalistigi için öncelik grubuna aldigini ve çok mutlu oldugunu belirten, Canan Uslu, “Telekomünikasyon sirketinde çalistigim için öncelik verildi.

Asimizi olduk, bakalim hayirlisi olsun. Çok hafif bir sizi hissettim onun haricinde bir sey hissetmedim. Herkesin asi olmasi gerekli diye düsünüyorum” açiklamasinda bulundu.

“Ilk basta ben asiya inanmiyordum”

Ikinci doz asisini olmak için gelen Celal Yildirim, “Siram geldi oldum. Ilk basta ben asiya inanmiyordum. Vurdurmayi da düsünmüyordum. Sonra siram gelince dedim ki, ‘daha sonra belki asi bulamam.’ Sonra da oldum. Ama herhangi bir sikâyetim yok. Suana kadar bir yan etki de görmedim. O yüzden tavsiye de ediyorum. Diger arkadaslar da olsunlar” diye konustu.



Covid-19 asi randevulari

Vatandaslar, Covid-19 asisina iliskin durumunu e-Nabiz hesabindan veya 2023’e SMS göndererek ögrenebilecek. Randevu sistemi tanimlanan ve asi olacak vatandaslar Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS), e-Nabiz hesabi veya Alo 182 üzerinden randevu alabilecek.
Kaynak: İHA