Turizmin Baskenti Antalya Ile Mugla'da Sokaga Çikma Kisitlamasi Nedeniyle Sessizlik Hakim

Turizmin baskenti Antalya ve yeryüzü cenneti olarak nitelendirilen Mugla'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda pazar günleri uygulanan sokaga çikma kisitlamasi dolayisiyla meydan, cadde ve sokaklar bos kaldi.

Çok sayida ülkeden gelen turiste de ev sahipligi yapan Antalya'da, hava sicakligi 25, deniz suyu sicakligi 23 derece kaydedildi.

Günesli havayi firsat bilen ve kisitlamadan muaf tutulan turistler, dünyaca ünlü Konyaalti, Lara ve Sarisu plajlarindan denize girdi. Turistlerden bazilari kumsallarda güneslendi, sahilde yürüdü.

Polis ekiplerinin sahillerde yaptigi pasaport kontrolünde turist olmadiklari belirlenen kisilere cezai islem uygulandi.

Normal günlerde yogunluk olusan Cumhuriyet Meydani, Isiklar ve Güllük Caddeleri ile 100. Yil Bulvari'nda da sessizlik hakim oldu.

- Mugla'nin turistik ilçelerinde sessizlik hakim

Mugla'da, kent merkezinin yani sira turistik ilçeleri Bodrum, Marmaris, Fethiye ile Datça'da sokaga çikma kisitlamasi nedeniyle sessizlik yasaniyor.

Bodrum'un ünlü Pasatarlasi, Kumbahçe, Gümbet, Ortakent-Yahsi ve Torba sahilleri ile kiyidaki yürüyüs yollari bos kaldi.

Marmaris'in en islek yerleri Atatürk ve 19 Mayis Gençlik meydanlari, Yat Limani, Uzunyali ve Içmeler plajlarinda diger günlere göre sakinlik yasandi.

Fethiye'de de meydanlar ile sahildeki yürüyüs ve bisiklet yollari tenhalasti. Macera tutkunu turistler, Babadag'dan yamaç parasütüyle uçus yaparak essiz Ölüdeniz manzarasini seyretti.

Kisitlamadan muaf tutulan turistler denize girip güneslendi.

Il genelinde güvenlik güçleri, denetimlerini sürdürüyor.

Kaynak: AA