Karavanda Yasayan Ingiliz Çift, Salgin Sürecini, Güvenli Bulduklari Türkiye'de Geçiriyor

Sosyal medyadan ülkenin güzelliklerini takipçileriyle paylasan çift, videolarinda, seyahat etmek isteyenleri 'Renkli ve essiz bir seyahat ariyorsan Türkiye'ye gel. Herkes seni çok iyi misafir ediyor ve en önemlisi her yerde çay ikram ediyorlar.' ifadeleriyle Türkiye'ye davet ediyor Chris Fisher: 'Iyi arkadaslar edindik. Türkiye'de evimizde gibi hissediyoruz' Marianne Fisher: 'Paylasimlarimizdan sonra bizimle iletisime geçen Amerika, Ingiltere ve Kanada'da yasayan baska video içerik üreticileri, Türkiye'ye gelmek istediklerini söylediler'

SÜLEYMAN ELÇIN / AYSE YILDIZ - Ingiltere'den karavanlariyla dünya turuna çikan Ingiliz çift, dünyada yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininin etkisini göstermesiyle üç günlügüne geldikleri Türkiye'den, güvenli bulduklari için yaklasik 1,5 yildir ayrilmadi.

Ingiltere'de yasayan Chris (50) ile Marianne Fisher (53) çifti, iki yakin arkadaslarinin hayatini kaybetmesi, 3 çocuklarinin da üniversite dolayisiyla yanlarindan ayrilmasiyla dünyayi gezmeye karar verdi.

Mal varliklarini satan ve yasadiklari evi kiraya veren çift, aldiklari karavanla 2018'de çiktiklari dünya turunda 30 ülkeyi gezdi.

Geçen yil martta üç günlügüne Türkiye'ye gelen Fisher çifti, Kovid-19 salgini dünyada etkisini artirinca Türkiye gezilerini uzatmaya karar verdi.

Türkiye'nin neredeyse her kentini gezen Ingiliz çift, 50 binden fazla abonesi olan sosyal medya kanallarinda yasadiklari deneyimlerini aktariyor. Türkiye'den 110 video paylasan çift, dünyanin her yerinden yorumlar aliyor.

Her videolarinda Türk insaninin arkadas canlisi ve misafirperver oldugundan bahseden, gittikleri kentin yöresel yemeklerini yiyen Ingiliz çift, ülkenin salgin kapsaminda güvenli oldugunu da anlatiyor.

Ingiliz çift, videolarinda seyahat etmek isteyenleri "Renkli ve essiz bir seyahat ariyorsan Türkiye'ye gel. Herkes seni çok iyi misafir ediyor ve en önemlisi her yerde çay ikram ediyorlar." ifadeleriyle Türkiye'ye davet ediyor.

- "Türkiye'de evimizde gibi hissediyoruz"

Türkiye turlari kapsaminda Antalya'nin Manavgat ilçesi Sorgun Sahili'ne gelen Ingiliz Chris Fisher, AA muhabirine, üç günlügüne geldikleri Türkiye'de yaklasik 1,5 yil kalmaktan mutlu olduklarini söyledi.

Türkiye'de virüsün en yogun oldugu dönemlerde dahi vatandaslarin, alisverislerini yapip karavana kadar getirdigini vurgulayan Fisher, "Türkiye'de kendimizi güvende hissettik. Iyi arkadaslar edindik. Türkiye'de evimizde gibi hissediyoruz." dedi.

Istanbul'dan basladiklari Türkiye turuna Antalya ile devam ettiklerini, ardindan Kapadokya'yi gezdiklerini aktaran Fisher, "Karadeniz, Güneydogu, Ege sahilleri ve Iç Anadolu'yu tamamen gezdik. Seyahatlerimizdeki bütün tecrübelerimizi insanlarla paylasiyoruz. Çok güzel deneyimler elde ettik. Çok mutluyuz." ifadelerini kullandi.

- "Buradan güzel anilarla ayrilacagiz"

Marianne Fisher ise iki arkadaslarini kaybettikten sonra "hayat yasamaya deger" düsüncesiyle yola çiktiklarini kaydetti.

Amaçlarinin yeni kültürler tanimak ve farkli yöresel yemekleri tatmak oldugunu vurgulayan Fisher, söyle konustu:

"Kendimiz kesfetmek istedik. Türkiye'de bir tek kötü olay bile yasamadik. Türkiye, en sicak ve en kibar ülkelerden bir tanesi. Insanlar çok iyi, manzaralar çok güzel. Beklentimizin üstündeydi. Rize'nin dag köyünü de Antalya'nin turkuaz denizini de çok sevdik. Buradan güzel anilarla ayrilacagiz. Türkiye'de insanlar arkadastan ziyade kardes gibi davraniyor. Bunu videolarda da anlatiyoruz. Güzel yorumlar aliyoruz. Paylasimlarimizdan sonra bizimle iletisime geçen Amerika, Ingiltere ve Kanada'da yasayan baska video içerik üreticileri, Türkiye'ye gelmek istediklerini söylediler. Tecrübelerimizi dinlediler. Türkiye'nin güzelliklerini onlara tanittik."
Kaynak: AA