Israil Askerleri Ayrim Duvari'ni Asmaya Çalisan Filistinli Isçileri Darbetti

Kontrol noktalarinda yasanan asiri kalabaliga yakalanmamak için Ayrim Duvari'ndaki açikliklari kullanarak islerine ulasmaya çalisan isçilerin vücutlarinda, ugradiklari siddet nedeniyle morluklar ve kiriklar olustu.

KUDÜS – Israil askerleri, isgal altindaki Bati Seria'nin çevresine örülen Ayrim (Utanç) Duvari'ni asip Israil kentlerindeki islerine gitmeye çalisan Filistinli 3 isçiyi darbederek yaraladi.

"Filistin'in Sesi" radyosunun haberine göre, Bati Seria'nin Cenin kentine bagli Bartaa beldesinde Filistinli 3 isçi sabahin erken saatlerinde Israil kentlerindeki islerine gitmek için Ayrim Duvari'ni asmaya çalisti.

Israil askerlerine yakalanan isçilere siddet uygulandigi belirtildi.

???????Cenin'deki Ibni Sina Hastanesinden alinan bilgiye göre, siddetli sekilde darbedilen isçilerin kafa ile yüzlerinde morluklar ve kiriklar olustu.

Bati Seria'daki Filistinli isçiler özellikle haftanin ilk gününde Israil kontrol noktalarinda yasanan asiri kalabaliga yakalanmamak için Ayrim Duvari'ndaki açikliklari kullanarak Israil kentlerindeki islerine ulasmaya çalisiyor.

Filistin'de 2000 yilinda patlak veren Aksa Intifadasi'nin (2. Intifada) ardindan Israil yönetimi, 2002'de "güvenlik" gerekçesiyle Bati Seria ile Israil arasina "Ayrim Duvari" insasina baslamisti. Ayrim Duvari nedeniyle Bati Seria'daki 3 milyona yakin Filistinli, isgal altindaki Dogu Kudüs ve Israil'e geçemiyor.

Kaynak: AA