Inebolu'dan Ankara'ya 'Istiklal Sürüsü'nün Ikinci Etabi Basladi

Kurtulus Savasi'nda deniz yoluyla Inebolu Limani'na gelen cephanelerin cepheye tasindigi Istiklal Yolu'nda motosikletlerle gerçeklestirilen "Istiklal Sürüsü"nün ikinci etabi basladi.

Kastamonu Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ile 37 Reiders Kastamonu Motosiklet Kulübü Dernegi'nin is birliginde Inebolu-Ankara arasindaki 340 kilometrelik Istiklal Yolu'nda gerçeklestirilen etkinlik kapsaminda dün Inebolu'dan yola çikan 100 kisilik motosiklet ekibi, etkinligin ilk etabi olan 95 kilometrelik kismi Kastamonu'da tamamladi.

Geceyi Kastamonu Yolkonak Gençlik Kampi'nda kamp yaparak geçiren motorcular sabah saatlerinde motorlarina bagladiklari Türk bayraklari ile yola çikti. Çankiri üzerinden bugün aksam saatlerinde Ankara'da olmasi beklenen motorcularin Istiklal Sürüsü, Anitkabir'de sona erecek.

37 Reiders Kastamonu Motosiklet Kulübü Dernegi Bakani Fatih Peker, AA muhabirine, katilimcilarin ayni ruhla hareket ettigini söyledi.

Istiklal Yolu'nun daha fazla tanitilmasi için Kastamonu'nun tarihi, cografi ve kültürel zenginligini tanitmak için projeler ortaya koyduklarini ifade eden Peker, "Istiklal Yolu Türkiye Cumhuriyeti için çok önemli. Motorcular da mili konularda çok duyarli. Eskisehir, Lüleburgaz, Bursa, Ankara, Istanbul ve Sinop'tan 100 civarinda motorcu arkadas geldi. Istiklal Yolu'nda istiklal sürücüsü olmak için 700-800 kilometre uzaktan geldiler." dedi.

Ikinci etabin basladigini ifade eden Peker, "Bugün Ilgaz Dagi'ndan asip Çankiri ve Kalecik üzerinden geçip Anitkabir'e ulasacagiz. Atamizi ziyaretimizle sürüsümüz sona erecek. Pandemi dolayisiyla biraz kisitli oldu ama inaniyorum ki seneye çok daha fazla olacak. 'Istiklal Sürüsü'nü tüm motosiklet camiasi için vazgeçilmez ve her sene özlemle beklenen bir etkinlik haline getirmeye çalisacagiz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA