IELTS Dil Sinavi, Karaman'da KMÜ Imkanlari Ile Düzenlenecek

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Karaman’da bir ilke daha imza atiyor. British Council’in gerçeklestirdigi is, egitim ve göçmenlik konusunda dünyanin en fazla tercih edilen dil sinavlarindan IELTS, KMÜ altyapisi ile Karamanla bulusuyor.

IELTS Dil Sinavi, Karaman'da KMÜ Imkanlari Ile Düzenlenecek
Türkiye’de Istanbul, Ankara, Izmir, Adana, Antalya, Karabük, İçel, Erzurum ve Manisa’nin ardindan Karaman’da da düzenlenmeye baslayacak olan Uluslararasi Ingilizce Dil Yeterlilik Sinavi IELTS, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi destegiyle adaylarin dil yeterligini ölçecek. Ilki 7 Temmuz’da gerçeklestirilecek olan IELTS testleri için kayitlar British Council Türkiye web sitesi www.britishcouncil.org.tr adresi üzerinden açildi. KMÜ altyapisi ile bilgisayar üzerinden Karaman’da IELTS imkani sunacak olan British Council, sinav sonuçlarinin 2 ile 5 gün gibi kisa bir sürede ögrenilebilmesini saglarken ayni zamanda kisiye özel kulakliklarla daha rahat ve odakli dinleme avantaji da sunuyor. Talep dogrultusunda haftanin yedi günü, sabah, ögle ve aksamüstü olmak üzere üç seans olarak gerçeklestirilecek Uluslararasi Ingilizce Dil Yeterlilik Sinavi IELTS testine, ayni zamanda hafta sonu da giris yapilabilecek. Akademik ve genel amaçli olmak üzere iki farkli sinav seçenegi sunan IELTS, akademik amaçli olarak bir yüksekögrenim ortaminda ihtiyaç duyulan Ingilizce yeterliligini test ederken genel egitim sinavi kapsaminda ise gündelik hayat içerisinde kullanilan Ingilizce yeterliligini ölçüyor.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namik Ak, Uluslararasi Ingilizce Dil Yeterlilik Sinavi IELTS’in Karaman’da KMÜ altyapisiyla düzenlenmeye baslayacak olmasinin dil sinavlarina hazirlanan adaylar için oldukça önemli oldugunu belirterek "KMÜ olarak dünyada en bilinen sinav türlerinden IELTS’i British Council araciligiyla Karaman’a getirmenin mutlulugunu yasiyoruz. Üniversitemiz, Türkçenin yani sira yabanci diller konusunda da her geçen gün altyapisini güçlendirmekte ve gerek dil ögretiminde gerekse dil yeterlik sinavlarinin düzenlenmesinde ülkemizin önde gelen üniversiteleri arasinda yer almayi hedeflemektedir" dedi.

Kaynak: İHA