Eskisehir Il Müftülügünden Doga Yürüyüsü

Eskisehir Il Müftülügü, Orman Bölge Müdürlügü, Çevre ve Sehircilik il Müdürlügü, Türkiye Diyanet Vakfi Eskisehir Subesi, TDV Gençlik Kollari ve TDV Kadin Kollari tarafindan Dünya Çevre Günü dolayisiyla doga yürüyüsü düzenlendi.

Eskisehir Il Müftülügünden Doga Yürüyüsü
Programa Il Müftüsü Bekir Gerek, Eskisehir Orman Bölge Müdürü Recep Temel, Çevre ve Sehircilik Il Müdürü Hikmet Çelik, Odunpazari Gençlik Merkezi Müdürü Senol Cirit, gönüllü gençler ve ailelerden olusan yaklasik 500 kisi katildi.

Orman Bölge Müdürü Recep Temel, Çevre ve Sehircilik Il Müdürü Hikmet Çelik ve Gençlik Merkezi Müdürü Senol Cirit, yapmis olduklari konusmalarda birlikte doga yürüyüsü yapmaktan duyduklari memnuniyeti dile getirdiler. Il Müftüsü Bekir Gerek, "Rabbimiz Kur’an-i Kerim’de bize dogayi anlatir, kâinati anlatir, bitkiyi anlatir, agaci, çevreyi anlatir. Ve en önemlisi de doganin, çevrenin dengesini bozmamayi ister. Dolayisiyla biz çevreyi ve doganin dengesini bozmamayi da bir sorumluluk bilinci olarak görürüz. Namaz kilmayi ibadet gördügümüz gibi çevreyi temiz tutmayi da bir ibadet olarak görürüz. Bunlarin tamami bir bütündür, bunlara duyarli olmak zorundayiz. Dünya Çevre Günü dolayisiyla böyle bir etkinlik düzenleyerek çevreye ve dogaya dikkat çekmek istedik. Rabbimizin yarattigi bu güzelliklere hikmetle ve ibretle bakmak istiyoruz” diyerek tüm katilimcilara tesekkür etti.

Konusmalarin ardindan belirlenen Orman Bölge Müdürlügü Kocakir yürüyüs alaninda doga yürüyüsüne geçildi. Sehri tepeden gören gözetleme kulesine varan katilimcilara ikramlarda bulunuldu. Zirve noktasinda hem ikramlarini alan ve dinlenme imkâni bulan katilimcilarin baslangiç noktasina da farkli bir yoldan ulasarak toplamda 6 kilometreden fazla olan yürüyüs parkurunu tamamlanmasinin ardindan program son buldu. Katilimcilar düzenlenen etkinlikten memnun olduklarini ifade ettiler.
Kaynak: İHA