Cezaevinden Izinli Çikti, Sahte Pasaportla Yurt Disina Kaçarken Yakalandi

Izinli olarak çiktigi cezaevine tekrar dönmek istemeyen sahis, kardesi adina düzenlenmis sahte pasaportla yurtdisina kaçmak isterken Istanbul Havalimani’nda yakalandi.

Cezaevinden Izinli Çikti, Sahte Pasaportla Yurt Disina Kaçarken Yakalandi


Olay, 30 Mayis’ta Istanbul Havalimani’nda yasandi. Edinilen bilgiye göre, izinli olarak cezaevinden çikan 1998 dogumlu Nurettin S., kardesi Abdullah S. adina düzenlenmis sahte pasaportla Istanbul Havalimani’na geldi. Kontrol noktasinda Nurettin S.’nin durumundan süphelenen polis ekipleri, yaptigi detayli incelemede pasaportun sahte oldugunu tespit etti. Karakola götürülen sahsin parmak izi eslesmesinde gerçek kimligi tespit edildi. Yapilan GBT kontrollerinde Sirnak nüfusuna kayitli oldugu ögrenilen 23 yasindaki sahsin, ’Kamu Kurum ve Kuruluslarindaki Esya Hakkinda Hirsizlik’ suçundan araniyor kaydi oldugu ögrenildi.

Sahte pasaportla yurt disina çikmak isterken yakalanan Nurettin S. sorgusunda, bahse konu belgelerin kardesine ait oldugunu, cezaevinden korona virüs tedbirleri geregince izinli olarak çiktigini ve tekrar girmemek için böyle bir yola basvurdugunu beyan etti.

Sahis, adli islemlerin tamamlanmasin ardindan Metris Cezaevi’ne gönderildi.
Kaynak: İHA