Atatürk Orman Çiftligi'ne Karpuz Ve Kavun Ekildi

Kepez Belediyesi, Antalya Orman Çiftligi’ne karpuz ve kavun ekti. Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü’de, ekim çalismalarina katilarak karpuz, kavun fidelerini toprakla bulusturdu.

Atatürk Orman Çiftligi'ne Karpuz Ve Kavun Ekildi
Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü’nün talimatiyla Antalya Orman Çiftligi’nde karpuz ve kavun ekimine baslandi. Ekim öncesi toprak sürülerek, havalandirildi ve ardindan da sulama sistemi dösendi. Toprak suyla bulusturulduktan sonra, karpuz ve kavun ekimine hazirlandi. Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü, bugday ekimi ve hasadinda oldugu gibi karpuz ve kavun ekimine de katildi.



“Atil bir alani tarima kazandirdik”

Kepez Belediyesi’nin özellikle ‘Orman Çiftligi Projesi’ ile birlikte tarimda yeni farkindaliklara sayfa açmaya devam ettigini belirten Tütüncü, “Orman çiftligimiz 200 dönüm atil bir alanin tarima kazandirilmasi, taslik, çalilik bir alanin ihya edilmesi ve sonra buranin ürünlerle bulusturulmasi, ürünlerin hasat edilmesi, hasat edilen ürünlerin çesitli yerlerde hayatin çesitli alanlarinda hemserilerimizle paylasilmasi ile bambaska bir farkindalik merkezi haline geldi. Burada bugday hasadimizi gerçeklestirdikten sonra, yaz sezonunda da bu arazileri degerlendirelim istedik. Yeni bir sayfa daha açtik. Aslinda bu yaz sezonunda ekibimiz yeni bir farkindaliga vesile oldu. Bu topraklar su ile bulusturuldu, su ile bulusturulan topraklar karpuz ve kavun fideleri ekilmek suretiyle yaza hazirlandi. Burasi yaz boyunca da hemsehrilerimize ürün saglayacak bir tarim merkezi haline geldi. Simdi sezon sonunda elde ettiginiz ürünü yine burada hemserilerimize paylasacagiz” diye konustu.



“Bu topraklar bire bin veren topraklar”

Topraklarin bereketinden bahseden ABaskan Tütüncü, “Tarimsal üretimin çok önemli oldugunun altini çizmeye devam edecegiz. Orman Çiftligimiz, farkli projelerle, farkli ekim sezonlarinda hemsehrilerimize bereket olmaya devam edecek. Biz buradan elde ettigimiz ürünleri de sosyal içerikli projeler çerçevesinde hemsehrilerimize ulastirmaya devam edecegiz. Bu çiftligi ürünleri sosyal yardim kampanyalarimizin, ya da sosyal desteklerimizin en önemli membalarindan da birisi haline gelecek. Bundan dolayi büyük bir mutluluk içerisindeyiz. Arkadaslarimdan hububati kaldirinca yerine yaz ekimi yapmalarini istemistim. Bunun en önemli sebebi de bu topraklarin su ile bulusturulmasiydi. Buranin sulama sistemi de yapildi. Buraya su da getirildi, enerji de getirildi” dedi.



“Amacimiz örnek olmak”

Amaçlarinin örnek oldugunu söyleyen Tütüncü, “Amacimiz o degil. Kamu idareleri, belediyeler, özellikle yerel yönetimler kaynaklarini ortaya çikarmali ve vatandasini örnek olmalidir. Aslinda Orman Çiftligi projemizin kalbindeki zihniyet, mantik, düsünce bu idi. Tarima farkindalik meydana getirmekti. Topraklarimizi ekersek ürün devsiririz. Bu üründe hepimize yeter. Bu bereketli topraklar asla bos kalmamali” ifadelerini kullandi.

“Ögrenciler gelecek”

Antalya Orman Çiftligi’nde ekilen karpuz, kavun tarlalarinin bu yil ögrenciler tarafindan ziyaret edilecegini belirten Tütüncü, “Sehrimizin ögrencileri buraya gelerek kavun ve karpuzun nasil yetistirildigini, bir çiftlik ortaminin nasil oldugunu görecekler. Bu da onlar için güzel bir gezi olacak” diye konustu.

Kaynak: İHA