Tunus'ta Bir Gencin Gözaltina Alindiktan Sonra Hayatini Kaybetmesiyle Baslayan Gösteriler Devam Ediyor

Tunus'ta bir gencin güvenlik güçleri tarafindan gözaltina alindiktan sonra hayatini kaybetmesiyle baslayan gösteriler dördüncü gününde de devam etti.

Baskent Tunus'un batisindaki Sidi Hüseyin semtinde toplanan çok sayida kisi, bir gencin 8 Haziran'da hayatini kaybetmesini protesto etti.

Göstericileri dagitmaya çalisan güvenlik güçleri, göz yasartici gaz bombasi kullandi ve semtin ana caddesinde güvenlik kordonu olusturdu.

Tunus Içisleri Bakanligi, dün yaptigi açiklamada, Sidi Hüseyin'deki gösteriler sirasinda bir genci elbiselerini çikardiktan sonra darbeden polislerin gözaltina alindigini duyurmustu.

Tunus'ta bir genç, 8 Haziran'da güvenlik güçleri tarafindan gözaltina alinmis ve sonrasinda yasamini yitirmisti. Gencin cenazesi 9 Haziran'da defnedilmisti.

Gösteriler esnasinda söz konusu semtte kaydedildigi ifade edilen ve 9 Haziran'da sosyal medya platformlarinda yayimlanan, bir gencin çiplak bir vaziyette sokakta polisler tarafindan darbedildigi görüntüler olaylarin tirmanmasina sebep olmustu.

Kaynak: AA