Rusya'nin Baskenti Moskova'da Kovid-19 Vakalarinin Artmasi Üzerine Tatil Ilan Edildi

MOSKOVA -Rusya’nin baskenti Moskova’da artan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalari nedeniyle tedbirler artirildi, gelecek hafta sonuna kadar tatil ilan edildi.

Moskova Belediye Baskani Sergey Sobyanin yaptigi açiklamada, özellikle son bir hafta içinde salginin aniden artigina isaret ederek virüs bulasanlarin sayisinin geçen yilki en yüksek seviyeye dogru firladigini kaydetti.

Sehirde yeniden hastanelerde yatak sayisini artirdiklarini belirten Sobyanin, doktorlarin özellikle genç ve orta yaslilar arasinda agir hastalarin çogaldigini ifade ettigini aktardi.

Bu yüzden sehirdeki firmalara çalisanlarinin en az yüzde 30'unun uzaktan çalismasini tavsiye ettiklerini bildiren Sobyanin, özellikle kronik hastaliga sahip 65 yas ve üstü, asi olmamis isçilerin bu uygulamaya tabi tutulmasini istedi.

Salginin durdurulmasi ve insanlarin hayatini korumak için 15-19 Haziran'da sehirde tatil ilan edildigini duyuran Sobyanin, böylece hafta sonu ile birlikte sehrin 9 günlük bir tatile girecegini söyledi.

13-20 Haziran'da çocuk oyun mekanlari, alisveris merkezlerindeki yeme-içme bölümleri ve benzeri yerlerin geçici olarak kapatilacagini ifade eden Sobyanin, Moskova’daki tüm restoran, kafe, bar, gece kulüpleri ve diger eglence yerlerinin gece 23.00’dan sabah 06.00’a kadar müsterilere hizmet vermesinin yasaklandigini bildirdi.

Büyük park ve dogal alanlarda lunapark, çocuk oyuncaklari, spor alanlari ve oturma yerlerinin kapanacagini, parklarda sadece gezilebilecegini dile getiren Sobyanin, Kovid-19 asi hizmetlerinin kesintisiz devam edecegini belirtti.

- Rusya’daki Kovid-19 vakalarinda son günlerde artis

Rusya Koronavirüs Enfeksiyonu Kontrol ve Önleme Merkezinden yapilan açiklamaya göre, son 24 saatte 13 bin 510 kisinin virüse yakalanmasiyla toplam vaka sayisi 5 milyon 193 bin 964’e ulasti. Uzun bir süredir günlük 8-9 bin bandinda devam eden vakalar 9 Haziran’da 10 bini asmisti.

Son 24 saatte virüs kaynakli ölenlerin sayisi 399 artarak 126 bin 73'e, iyilesen sayisi da 9 bin 986 artisla 4 milyon 792 bin 169’a ulasti.

Baskent Moskova'da 9 Haziran’da günlük 4 bin 124 olan Kovid-19 vakalarinin sayisi son 24 saatte 6 bin 701 artarak 1 milyon 227 bin 13'e, virüs nedeniyle hayatini kaybedenlerin sayisi ise 67 artisla 20 bin 838'e yükseldi.

Rusya’nin ikinci büyük sehri St. Petersburg’da günlük vaka sayisi ise 867 olarak açiklandi.

Kaynak: AA