Pamukkaleli Kursiyerler Seyir Tepesinde El Emeklerini Sergiliyor

Pamukkale Belediyesinin yil boyu sürdürdügü el sanatlari kurslarinda ortaya çikan eserler Pamukkale Belediyesi Seyir Tepesi Sehir Ormani’nda açilan sergiyle begeniye sunuldu. Kursiyerler el emegi göz nuru eserlerini satarak ev ekonomilerine katki sagliyorlar.

Pamukkaleli Kursiyerler Seyir Tepesinde El Emeklerini Sergiliyor


Pamukkale Belediyesi, vatandaslarin bos zamanlarini iyi degerlendirmesi için çesitli kurslar açiyor. Bunlar arasinda el sanatlarinin birçok bölümünü kapsayan kurslar da bulunuyor. Yil boyu korona virüs nedeniyle ara ara gerçeklesen kurslarda Haziran ayi itibariyle çalismalar hizlandi. Kursiyerler egitimini aldiklari konularda essiz eserler ortaya çikardi. Normallesme sürecinde yeniden vatandaslarin ziyaretine açilan Seyir Tepesi Sehir Ormani’nin horoz heykelinin oldugu bölümde açilan stantta kursa katilanlarin ortaya çikardigi el emegi göz nuru eserler begeniye sunuldu. Birbirinden güzellikteki el isi çalismalari Seyir Tepesi Sehir Ormani’na gelen ziyaretçilerden tam not aldi. Kursiyerler bu sekilde hem ürettikleri eserleri sergileme hem de satis yaparak ev ekonomilerine de katki saglama imkani buluyorlar. El sanatlari kurslari devam ederken her hafta cumartesi günleri Seyir Tepesi Sehir Ormani’nda stant açilarak eserlerin vatandaslarla bulusmasi saglanacak.

“Kurslarda ortaya çikan eserler vatandaslarimizin begenisine sunuluyor”

Pamukkale Belediyesinin bu uygulamasi hem ögretmen, hem ögrenci hem de vatandaslar tarafindan begenildi. El sanatlari kurslarinin egitmenlerinden Senem Korkmaz; “Belediyemizin katkilariyla Fatih kapali pazar yeri ve Atatürk Caddesi’nde verdigimiz kurslarda ortaya çikan eserler bu sekilde vatandaslarimizin begenisine sunuluyor. Ev hanimlari kurslarda ortaya çikardigi eserleri Seyir Tepesi’ndeki stantta satarak kendilerine gelir elde ediyorlar. Bize bu imkani saglayan Pamukkale Belediye Baskanimiz Avni Örki’ye çok tesekkür ediyorum. Allah kendisinden razi olsun” dedi.

Kursiyerler Fatma Meydan ve Ümmünur Yertsev de Pamukkale Belediyesine hem kurs hem de eserlerin satilmasi konusunda kendilerine verdigi destekler için tesekkür ederek; “Bos zamanlarimizi bu kurslara katilarak degerlendiriyoruz. Ortaya güzel eserler çikti. Bu sergi sayesinde hem eserlerimizi insanlara sunma hem de bunlari satarak kendimize gelir elde etme imkani buluyoruz. Tüm bu imkanlari bize saglayan Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki’ye tesekkür ederim” dediler.

“Eserleri kiymetli vatandaslarimizla bulusturmak istiyoruz”

Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki ise birçok konuda kurslarin devam ettigini söyleyerek; “Bu kurslarimiza hanim kardeslerimiz büyük ilgi gösteriyor. Bu kurslarda muhtesem eserler ortaya çikiyor. Her hafta Cumartesi günleri Seyir Tepesi Sehir Ormani’nda bu eserleri kiymetli vatandaslarimizla bulusturmak istiyoruz. Burada ürünlerini satan kadinlarimiz ev ekonomilerine katki saglamis oluyor. Pamukkale Belediyesi olarak bu konudaki çalismalarimiz devam edecek” diye konustu.

Kaynak: İHA