(Özel) Minik Nura Isa'nin Ambulans Uçakla Sagliga Yolculugu

Saglik Bakanligi’nin uçak ambulansi, kalp ve damar rahatsizligi bulunan 5 günlük Nura Isa bebegi Gaziantep’ten alarak Istanbul’a getirdi. Minik Nura Isa’nin sagligina kavusmak için çiktigi yolcugu, IHA kamerasi tarafindan kayit altina alindi.

(Özel) Minik Nura Isa'nin Ambulans Uçakla Sagliga Yolculugu
Gaziantep’te özel bir hastanede 5 gün önce dünyaya gelen 2 kilo 690 gram agirligindaki Nura Isa bebekte kalp rahatsizligi oldugu teshis edildi. Gaziantep’te yapilan kontrollerin ardindan Nura Isa bebegin tedavisine Halkali Mehmet Akif Ersoy Kalp ve Damar Hastanesi’nde devam edilmesi karari alindi. Nura Isa bebegin sagligina kavusmasi için verilen kararin ardindan devreye Saglik Bakanligi’na bagli uçak ambulans girdi. Gaziantep’te dogdugu hastaneden ambulans ise Gaziantep Havalimani’na getirilen minik Nura Isa, kendisini almak için Istanbul’dan havalanan ambulans uçaga nakledildi. Kisa süren yolculugun ardindan Istanbul Atatürk Havalimani’na inis yapan ambulans uçaktan alinan Nura Isa bebek, tedavisinin devam edecegi Halkali Mehmet Akif Ersoy Kalp ve Damar Hastanesi’ne sevk edildi.

Öte yandan, yeni dogan Nura Isa’nin sagligina yolculugu IHA kamerasi tarafindan kayit altina alindi.

“Dogustan kalp hastasi olarak dogdu”

Minik Nura Isa’nin kalp rahatsizligi oldugunu belirten Acil Tip Uzmani Doktor Güven Kirimli, “Istanbul Atatürk Havalimani’ndayiz. Gaziantep’e dogru yola çiktik. Yeni dogan, kalp rahatsizligi olan bir bebegimiz var. Orada ilk müdahale yapilmis, solunum destegine alinmis ama Kalp Cerrahisi ameliyat ihtiyaci oldugundan dolayi hastamizi Istanbul’a getirmeye gidiyoruz. Genel durumu orta ve solunum cihazina bagli bir durumda. Bebegimiz 5 günlük ve dogustan kalp hastasi olarak dogdu. Dogdugu andan itibaren solunum cihazina baglanmis” ifadelerini kullandi.

“Hastaneye teslim edecegiz”

Bebegin ekokardiyografisinde kalp problemi tespit edildigini belirten doktor Kirimli, “Tedavilerine baslanmis. Bebegin aort kapak stenozu (aort kapak darligi) var. Kalp cerrahisi gereken bir durum. Hastamizi Mehmet Akif Ersoy Kalp Ve Damar Hastanesi’ne götürecegiz. Bebegi kara ambulansindan aldik. Çocugun uçusa hazir hale gelmesi için stabilizasyonumuzu yapiyoruz. Hazir hale geldikten sonrada uçup, hastaneye teslim edecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA