Köpegi Kurtarmak Isterken Facianin Esiginden Döndü

Eskisehir’de bir araç sürücüsünün, yola atlayan köpegi ezmemek için ani fren yapmasi sonucu meydana gelen ve 3 otomobilin karistigi zincirleme trafik kazasinda 7 kisi yaralandi.

Köpegi Kurtarmak Isterken Facianin Esiginden Döndü
Edinilen bilgiye göre, Bilecik’ten Ankara’ya seyir halindeki 34 KU 3430 plakali otomobil sürücüsü Zulyar Gulcali, Kanlipinar Mevkii’nde yola atlayan köpegi ezmemek için ani fren yaparak araci durdurmaya çalisti. Gulcali idaresindeki otomobil köpege hafif bir sekilde çarpti. Arkadan gelen Ertug Türkmen idaresindeki 26 ACT 102 otomobil sürücüsü de frene basarak öndeki araca çarpmasina ramak kala araci durdurdu. En arkadan gelen Ismail Güngör idaresindeki 26 ES 858 plakali otomobil ise duramayarak öndeki araca çarpti. Kaza sonucu araçlarda maddi hasar meydana gelirken, 7 kisi yaralandi.

Kazada yaralanan; Sultan Güngör (20), Ismail Acar (43), Ismail Güngör (51) Eskisehir Sehir Hastanesi’ne, Zemire Gulcali (38), Zehra Idiz Gulcali (9) Eskisehir Osmangazi Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi’ne (ESOGÜ), Emel Türkmen, (60), Sarp Peri (3) ise Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne kaldirildi. Polis ekipleri kaza alani çevresinde genis güvenlik önlemleri alirken, yoldaki 1 seridin kapanmasi sonucu kisa süreli trafik yogunlugu olustu.

Korkan köpek çekicinin altina saklandi

Zulyar Gulcali’nin ani fren yapmasi sonucu hafifçe çarptigi köpek ise kazanin ardindan soka girdi. Herhangi bir yara almayan köpege çevredekiler su verirken, korkan hayvan kazaya karisan otomobilleri kurtarmak için gelen çekicinin altina saklandi.

“Köpege bir sey olmadi çok sükür”

Seyir halindeyken bir anda önüne atlayan köpegi ezmemek için frene bastigini belirten araç sürücüsü Zulyar Gulcali, “Bilecik’ten Ankara’ya dogru gidiyordum. Yolun üçüncü seridini kullaniyordum. Köpek aniden önüme atladi. Vurmamak için frene bastim ama yine de çarptim. Çarpmanin etkisiyle savruldum. Arkamdaki araç durdu, ama üçüncü araç duramadi. Üçüncü ikinciye vurdu, o da bana çarpti ve böyle bir kaza yasadik. Su anlik bir sey yok. Esim ve çocuklarim da vardi arabada, onlar korktu ve hastaneye gittiler. Köpegimize bir sey olmadi çok sükür, saglam bir sekilde burada" dedi.

Kaynak: İHA