Kirsehirli 193 Sehidin Ismi 'Sehitler Agaci'nda Yasatilacak

Kirsehir Sehit Aileleri Dernegince yaptirilan "Sehitler Agaci"na kentin 193 sehidinin adlarinin yazildigi künyeler takildi.

Kirsehir Sehit Aileleri Dernegi, Içisleri Bakanligi Sivil Toplumla Iliskiler Genel Müdürlügünün destegiyle "Vatan Kalesinden Cennete Uçanlar Projesi" hazirladi.

Proje kapsaminda sehitlerin isimlerinin yazildigi oldugu künyelerin konulmasi için Kent Park girisine heykeltiras Dervis Özer tarafindan islemden geçirilen kuru kayisi agaci yerlestirildi.

Anitin açilisi için protokolün de katilimiyla düzenlenen törende Kur'an-i Kerim okundu, sehitler için dua edildi.

Vali Ibrahim Akin, gazetecilere, Kent Park girisinde "Sehitler Agaci" olusturularak Kirsehirli sehitlerin isimlerinin yer aldigi künyelerin buraya takildigini söyledi.

Akin, "Bu park yogun olarak vatandaslarimizin kullandigi bir mekan. Insallah vatandaslarimiz buradan her geçerken sehitlerimizi hatirlayacak bu vatanin kolay kazanilmadigini, kolay korunmadigini burada somut bir sekilde görecekler. Bu agacin hazirlanmasinda emegi geçenlere tesekkür ediyorum. Bu vatan, bu bayrak için kanlarini vermekten kaçinmayan aziz sehitlerimizi hiçbir zaman unutmayacagiz, unutturmayacagiz. Sehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." diye konustu.

Kirsehir Sehit Aileleri Dernegi Baskani Mutlu Kiliçaslan da anit agaci Kirsehirli sehitlerin isimleriyle yeserteceklerini aktardi.

Kiliçaslan, "Yaklasik 10 agaç içinden seçtigimiz kuru kayisi agacini belediye ekiplerimizin de destegiyle Kent Park'taki yerine getirdik. Kötü hava kosullarindan etkilenmemesi ve uzun ömürlü olmasi için agaci betonla saksiya sabitledik, ilaçladik ve vernikledik. Ardindan Kirsehirli 193 sehidimizin isimlerinin yazili oldugu künyeleri agacimiza taktik." ifadesini kullandi.

Sehit annesi Altin Sevim ise "Sehitlerimiz adina yapilan hizmette emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Sehitlerimiz zaten gönlümüzde yasiyordu simdi isimleri agaçta yasayacak." dedi.

Sehit babasi Hamdi Keles de anitin yapimina emek verenlere tesekküre tesekkür etti.

Kaynak: AA