Kirklareli'nde 'Koronavirüs Savasçilari'ndan Kirsalda Asi Seferberligi

Saglik ekipleri, köylerde asi mesaisi yaparak vaka sayilarinin düsmesini sagladi.

Kirklareli'nde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginiyla mücadelede görev yapan saglik ekipleri, asi hizmetini kirsalda yasayan ve hastaneye gitme imkani bulamayan vatandaslarin ayaklarina götürüyor.

Saglik ekiplerinin özverili çalismasiyla son haftalarda Kovid-19 vaka sayisinda düsüs yasanan iller arasinda bulunan kentte, Il Saglik Müdürlügü bünyesinde asi ekibi sahada çalismalarini sürdürüyor.

Bir yandan filyasyon çalismasiyla Kovid-19'un izini sürerek temasi azaltmaya çalisan saglik ekipleri, bir yandan da köy yasayan ve hastaneye gitme imkani bulamayan vatandaslarin asilanmasi için çaba gösteriyor.

Kovid-19'la mücadele kapsaminda kurulan çagri merkezine gelen asi talebinin yani sira sahada da kirsalda mesai yapan ekip, engelli, yasli ve kronik rahatsizligi bulunan vatandaslara da ulasarak asilanmalarini sagliyor.

Ekipler Aile Sagligi Merkezi bulunan köylerde vatandaslari merkeze davet ederken bazi vatandaslarin da evlerine ve tarlalarina giderek asi çalismalarini sürdürüyor.

Il Saglik Müdürü Çigdem Cerit, AA muhabirine Saglik Bakanligi öncülügünde baslatilan "Asi seferberligi" çalismalarinin hizla sürdügünü, söyledi.

Aile sagligi merkezleri, kamu ve özel hastanelerde vatandaslara asi yapilabildigini dile getiren Cerit, kentte 219 bin 430 doz asi yapildigini kaydetti.

Asilama çalismalari ile vaka sayilarinin her 100 bin kiside Kovid-19 vaka sayisinin sayisi 50,51'e düstügünü ifade eden Cerit, sirasi gelen tüm vatandaslari asi olmaya davet etti.

Asilama çalismalari ile salginin sona erebilecegini anlatan Cerit, "Müdürlügümüzce sahada asi yapmak üzere olusturulan mobil asi ekiplerimiz köylerimizde vatandaslarimiza asi uygulamaktadir. Asi olarak mücadeleye destek veren tüm vatandaslarimiza tesekkürlerimizi sunuyoruz." dedi.

- "Çok mutluyum"

Yildiz Daglarinin eteklerinde bulunan Dereköy köyünde vatandaslara aile sagligi merkezince asilari uygulandi.

Asi olan Sevim Kiliçarslan, köye kadar gelen saglik ekiplerine tesekkür etti.

Köydeki is yogunlugundan dolayi hastaneye gidemedikleri anlatan Kiliçarslan, "Çok mutluyum. Herkes asisini olsun bu hastaliktan kurtulalim. Allah razi olsun saglik çalisanlarinin hepsinden." diye konustu.

Yasar Baki Yarar ise saglik çalisanlarinin toplum sagligi için özverili çalismalarina taniklik ettiklerini vurguladi.

Saglik çalisanlarinin mücadelesi ile salginin sona erecegine inandigini dile getiren Yarar, "Herkesin asi olmasi lazim. Hepimizin asi olmasi lazim. Bir daha bu virüse yakalanmayalim." dedi.

Kaynak: AA