Kas¸'ta Kapali Pazar Yeri Ve Bisiklet Yolu Hizmete Ac¸ildi

C¸evre ve S¸ehircilik Bakanligˆi Tabiat Varliklarini Koruma Genel Mu¨du¨rlu¨gˆu¨’nu¨n katkilariyla Kas¸ Belediyesince Kinik Mahallesi’nde yapilan kapali pazar yeri, otoparki ve bisiklet yolu hizmete sunuldu.

Kas¸'ta Kapali Pazar Yeri Ve Bisiklet Yolu Hizmete Ac¸ildi
Kas¸ Belediye Bas¸kani Mutlu Ulutas¸, to¨rende yaptigˆi konus¸mada, hizmetleri daha da ileri go¨tu¨rmeye, Kas¸’i, bo¨lgeyi daha da gelis¸tirmeye devam edeceklerini so¨yledi.

I·lc¸ede ve mahallelerde devam eden ve planlanan projeleri anlatan Bas¸kan Mutlu Ulutas¸, “Eski otogar alani ile ilgili bir proje hazirladik. Hems¸erilerimizle yakin zamanda o projeyi paylas¸acagˆiz. Projeyle ilgili C¸evre ve S¸ehircilik Bakanimiz her tu¨rlu¨ destegˆi vermeye hazir oldugˆunu belirtti.

I·ns¸allah Kas¸’imiza da gu¨zel bir pazar yeri, 3 katli otopark, yani bir yas¸am alani kavus¸turacagˆiz.” dedi.

Kas¸’in her noktasinda c¸alis¸malara devam ettiklerini aktaran Bas¸kan Ulutas¸, Ova Mahallesi’ne yeni bir poliklinik kazandiracaklarini, Kalkan’da pazar yeri ve du¨gˆu¨n salonuyla ilgili proje yu¨ru¨ttu¨klerini, bisiklet yolu projesinin ise Xanthos ve Patara Antik Kenti’ni birbirine bagˆlayacagˆini dile getirdi.

AK Parti I·l Bas¸kani I·brahim Ethem Tas¸ da “Biz projelerimizle yapmis¸ oldugˆumuz hizmetlerle eserlerle konus¸uyoruz. 2 yildir Mutlu Ulutas¸ bas¸kanla birlikte Kas¸’in her mahallesinde, her sokagˆinda c¸alis¸ma var, hizmetler yapiliyor. Biz hu¨ku¨met olarak, Cumhur ittifakiyla birlikte iktidar olarak, Antalya’miza, hems¸ehrilerimize hizmet etmeye, hizmetkâr olmaya devam edecegˆiz. Verdigˆimiz tu¨m so¨zleri tutacagˆiz.” diye konus¸tu.

C¸evre ve S¸ehircilik Bakanligˆi Tabiat Varliklarini Koruma Genel Mu¨du¨ru¨ Mehmet Ali Kahraman ise “Kas¸, Akdeniz ve tu¨m du¨nya ic¸in c¸ok o¨nemli bir koruma alani. Kas¸, Kekova ve Kalkan gu¨zergahinda yaklas¸ik 28 kilometrelik ilave bisiklet yolu hattimiz bulunmakta. O¨nu¨mu¨zdeki yillarda da buna destek vermeye c¸alis¸acagˆiz. Buradaki gu¨zergahimiz o¨nce 5 kilometre, sonra 8 kilometreye kadar c¸ikacak, 2 antik s¸ehrin arasinda yer alacak. C¸ok turistik bir gu¨zergah olacagˆini du¨s¸u¨nu¨yoruz. Bundan sonraki su¨rec¸lerde yeni projeleri sizlerle paylas¸ip sonuc¸landirmak istiyoruz.” ifadelerini kullandi.

Konus¸malarin ardindan kapali pazar yeri ve otoparkin ac¸ilis¸ kurdelesi protokol u¨yelerince kesildi.Projeyle belirlenen 9 bin 500 metrekarelik alanda, asansör, wc, güvenlik noktasi, kapali pazar yeri ve araç otoparki yer aldi.

O¨te yandan, Kas¸ Belediyesi’nce hayata gec¸irilen Ova - Kinik Bisiklet Yolu projesi hizmete ac¸ildi. Proje kapsaminda Ova ile Kinik Mahallesi arasinda bisiklet, yu¨ru¨yu¨s¸ ve arac¸ yolu s¸eklinde du¨zenlenen 5 kilometrelik yolun, 1 buc¸uk kilometrelik ilk etabi hizmete girdi. Ac¸ilis¸a katilan protokol u¨yeleri, kurdele kesimi sonrasi so¨z konusu yolda bisiklete bindi.

Pandemi kurallarina uygun yapilan ac¸ilis¸ to¨renlerine, AK Parti Antalya Il Baskani Ibrahim Ethem Tas, AK Parti Antalya Milletvekilleri I·brahim Aydin, Kemal C¸elik, Atay Uslu ve Mustafa Ko¨se, C¸evre ve S¸ehircilik Bakanligˆi Tabiat Varliklarini Koruma Genel Mu¨du¨ru¨ Mehmet Ali Kahraman, Kas¸ Kaymakami S¸aban Arda Yazici, Belediye Bas¸kani Mutlu Ulutas¸, Cumhuriyet Bas¸savcisi Tufan Çaldiran, siyasi partilerin ilc¸e bas¸kanlari, sivil toplum kurulus¸larinin temsilcileri, koms¸u ilc¸e bas¸kanlari, mahalle muhtarlari, belediye meclis u¨yeleri katildi.

Kaynak: İHA