Kapadokya'da Motosikletçiler Yemin Töreni Düzenledi

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde Adana’da bir grup motosiklet sever tarafindan kurulan Turk Riders Chopper Clup için yeni katilan üyeleri için yemin töreni düzenlendi.

Kapadokya'da Motosikletçiler Yemin Töreni Düzenledi
Turk Riders Choppper Clup’ya Kapadokya’da 5 motosiklet tutkunu üye olmak için basvuru yapmasinin ardindan kulüp tarafindan kabul edilen üyeliklerinin yerine getirilmesi için Nevsehir’in Ürgüp ilçesine bagli Devrent Vadisinde yemin töreni düzenlendi.

Türkiye’nin çesitli illerinden yaklasik 150 motosikletçinin katildigi yemin töreninde Nevsehir’de bulunan 5 motosiklet sürücüsü Türk Bayragi üzerinde yemin ederek kulübe üyelikleri kabul edildi. Nevsehir’de motosiklet tutkunu 5 kisinin yemin etme törenin ardindan kulüp gelenegi olarak diger üyelerden sirasiyla dayak yemesi ise renkli görüntülere neden oldu.

Turk Riders Chopper Clup Baskani Ruhsati Tiras burada yaptigi açiklamada, "Kapadokya’da kulübümüze katilmak için müracaat eden arkadaslari kulübümüze üye yapmak için buraya geldik" dedi.

Tiras, “Türkiye’de bütün hobi yapan motosiklet kullanicilari gibi Adana’da kurulduktan sonra Türkiye’nin muhtelif illerine 30’a yakin ile dagilmis bir motosiklet kulübüdür. Bugün burada olmamizin sebebi pandemiden mütevellit biraz gevseyen yasaklardan sikilan arkadaslar evlerinden kalktilar buraya geldiler. Hem buranin tarihi ve turistik yerlerini ziyaret etmek hem evlerinden biraz uzaklasmak amaciyla geldik. Ama buraya gelmemizin yani Nevsehir’e gelmemizin en büyük motosiklet seven arkadaslarin kulübümüzde yelek giyen arkadaslarin aramiza katilmak için müracaatlari degerlendirildi. Ve müracaatta bulunan arkadaslarin aramizda olmasina karar verildi.

Bugün de Kapadokya’da bu kurulusu yaptik. Artik biz her sene de Kapadokya’ya gelecegiz” dedi.



“Ataerkil toplum olarak geleneklerimize bagliyiz”

Turk Riders Chopper Clup Baskani Ruhsati Tiras aralarina yeni katilan üyeler için düzenlenen yemin töreni ile ilgili olarak ise biz ataerkil toplumumuzun geleneklerine bagli bir kulübüz dedi.

Tiras, “Simdi bizim kulübümüzde disiplin çok önemlidir. Ve ettiginiz yemine sadik kalarak kulübünüze sorumlulugunuzu yerine getirerekten ciddi bir sekilde ölmemek veya sakat kalmamak için sürdügümüz motordan evimize sag salim varmak amacimiz. Simdi bizim yaptigimiz isler sadece sürüslerde degil. Normalde giyim kusamimizda, oturmamizda, kalkmamizda adimizdan da anlasildigi gibi kendimizi ataerkil toplumumuzun geleneklerine bagliyiz. Bizde ne vardir. Yapacak misin yapacaksin, yemin edersin yaparsin bizim yeminimizde bu sekildedir” diye konustu.

Kapadokya Kulüp Baskani olarak göreve baslayan Kenan Tekin ise açiklamasinda, “Kapadokya bölgesinde 150 motosiklet sürücüsü ile birlikte beraberinde 250 kisiyi 3 gün boyunca Kapadokya bölgemizde misafir ettik. Memleketimizi, Kapadokya’mizi en güzel sekilde tanitmaya çalistik. Insallah her yil bu etkinligini ilerleyen yillarda da sürdürmeyi düsünüyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA