BAE Disisleri Bakani'ndan Hamas'a 'Terör Örgütü DEAS' Benzetmesi

BAE Disisleri Bakani Seyh Abdullah bin Zayid: 'ElKaide ve DEAS gibi örgütler hakkinda konusmak uluslararasi toplumun çogunlugunun kolayina geliyor. Ülkelerin, Hizbullah, Hamas veya Müslüman Kardesler (Ihvan) gibi gruplar hakkinda konusmaktan kaçiniyor olmasi son derece üzücü bir durum' Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri: 'BAE Disisleri Bakani Seyh Abdullah bin Zayid, isgalci Israil'le ayni türküyü söyleyerek Hamas'a saldiriyor ve terör örgütü olarak görüyor'

Birlesik Arap Emirlikleri (BAE) Disisleri Bakani Seyh Abdullah bin Zayid, Amerikan Yahudi Komitesinin (AJC) düzenledigi çevrim içi konferanstaki konusmasinda Hamas'i terör örgütü DEAS'a benzetti.

BAE Disisleri Bakani Bin Zayid, burada yaptigi konusmada, "El-Kaide ve DEAS gibi örgütler hakkinda konusmak uluslararasi toplumun çogunlugunun kolayina geliyor. Ülkelerin, Hizbullah, Hamas veya Müslüman Kardesler (Ihvan) gibi gruplar hakkinda konusmaktan kaçiniyor olmasi son derece üzücü bir durum." ifadelerini kullandi.

Bin Zayid, sözlerine söyle devam etti:

"Ülkelerin, bir olusumun askeri kanadini terör örgütü seklinde siniflandirip siyasi kanadini terör örgütü olarak siniflandirmamasi komik bir durum. Bu olusumun kendisi siyasi ve askeri kanadinin arasinda fark olmadigini söylüyor."

BAE'yi birkaç ayda binlerce Israil vatandasinin ziyaret ettigini de belirten Bin Zayid, bu durumu Israil ve BAE halklarinin iliskileri açisindan "harika bir isaret" olarak niteledi.

- Hamas'tan Bin Zayid'e tepki

Öte yandan, Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri Twitter hesabindan yaptigi açiklamada, BAE Disisleri Bakani Bin Zayid'e tepki gösterdi.

Ebu Zuhri, BAE'li Bakan'in söz konusu konusmasiyla "ümmetin meseleleri ve Filistin'e düsman oldugunu teyit ettigini" belirtti.

Hamas Sözcüsü Ebu Zuhri açiklamasinda, "BAE Disisleri Bakani Seyh Abdullah bin Zayid Isgalci Israil'le ayni türküyü söyleyerek Hamas'a saldiriyor ve terör örgütü olarak görüyor." ifadelerini kullandi.

BAE ile Israil, 15 Eylül 2020'de Beyaz Saray'da düzenlenen törenle iliskileri normallestirme anlasmasi imzalamisti.
Kaynak: AA