Atatürk Kent Ormani, Salgin Sürecinde Istanbullularin Ugrak Yeri Oldu

Sariyer'deki Atatürk Kent Ormani, Kovid-19 salgini sürecinde farkli aktivitelerde bulunmak isteyen vatandaslarin ugrak noktasi oldu.

Atatürk Kent Ormani'na gelen ziyaretçiler yürüyüs ve spor yapiyor, evcil hayvanini gezdiriyor, bisiklete biniyor, enstrümanini çaliyor, yesil alanlarda oyun oynayarak ya da oturarak vakit geçiriyor.

Gezmek için Atatürk Kent Ormani'ni tercih eden Özlem Turhan Emiroglu, buranin normallesme sürecinde kendisine ilaç gibi geldigini belirterek, "Her gün bir saat burada yürümek benim için çok büyük bir nimet oldu. Buraya yakin oturdugum için çok sansliyim. Bazen kizimla da gelerek onu ormanin içerisindeki parka götürüyorum." dedi.

Yunus Emre Ürün de ormana, gördügü bir manzarayi çok begendigi için ertesi gün kemanini alarak tekrar geldigini anlatarak, geçen yil agustos ayindan beri ormana gelerek keman çaldigini aktardi.

- Farkli kus ve bitki türleriyle ilgi çekiyor

Yedi girisi bulunan ormana toplu tasima araçlariyla ulasim saglanabiliyor. Yenikapi-Haciosman metro hattinin, Darüssafaka ve Haciosman istasyon çikislarindan ormana giris yapilabilmesi ise uzak ilçelerden gelecek ziyaretçilerin ulasimini kolaylastiriyor.

Orman, içerisindeki farkli kus ve bitki türleriyle de ilgi çekiyor. Üç göleti olan orman; yaliçapkini, yesilbas, küçük karabatak, gri balikçil gibi su kuslarina ve daha baska kus türlerine de ev sahipligi yapiyor.

Sokaga çikma kisitlamasi uygulanan günlerde kapali tutulan Atatürk Kent Ormani, açik oldugu günlerde 06.00-21.00 saatleri arasinda ziyaret edilebiliyor.

Kaynak: AA