Ankara Merkezli Lüks Otomobil Çetesine '22 Ayar' Operasyonu

Elebasiligini 2 kuyumcu kardesin yaptigi belirlenen suç örgütünün yurt disindan getirdigi 22 araca el konuldu Gözaltina alinan 6 süpheliden 2'si tutuklandi.

Baskentte agir hasarli araçlarin motor ve sasi numaralarini, yurt disindan getirdikleri lüks otomobillere kopyalayarak piyasaya sürdügü belirlenen suç örgütü, polisin "22 ayar" isimli operasyonuyla çökertildi.

Ankara Emniyet Müdürlügü Asayis Subesi Oto Hirsizlik Büro Amirligi ekipleri, yaptiklari istihbari çalismalarda, yurt disindan Türkiye'ye usulsüz sekilde araç getirip sattigi öne sürülen suç örgütünün izine ulasti.

Yaklasik 3 aylik teknik ve fiziki takibin ardindan elebasiligini kuyumcu 2 kardesin yaptigi suç örgütü üyelerine yönelik Ankara merkezli 3 ilde "22 ayar" ismi verilen operasyon düzenlendi.

Operasyonda, kuyumcu kardesler Cemal Ö. ve Ömer Ö. ile C.Ö, B.Y, B.A. ve R.D. gözaltina alindi. Zanlilarin yurt disindan getirdikleri 22 araca ise el konuldu.

Zanlilarin, Edirne'den Türkiye'ye soktuklari otomobilleri, agir hasarli araçlarin motor ve sasi numaralariyla degistirip sattiklari belirlendi. Suç örgütü üyelerinin 22 lüks otomobilin satisindan yüklü miktarda kazanç elde ettikleri saptandi.

Emniyetteki islemlerin ardindan adliyeye sevk edilen süphelilerden Cemal Ö. ile Ömer Ö. tutuklandi. Diger 4 zanli ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.
Kaynak: AA