Yenilenen Toyota Camry, Türkiye'de Satisa Sunuldu

Global olarak 100’den fazla ülkede satilan Camry bugüne dek 19 milyon adedinde üzerinde bir satis rakamina ulasti Camry Hybrid, Türkiye’de Passion donanim seçenegiyle satisa sunulacak.

Toyota’nin E segmentindeki prestijli modeli Camry son teknolojilerle yenilenmis modeli ile Türkiye'de satisa sunuldu.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, ilk kez 1982 yilinda satisa sunulan Toyota Camry, kisa zamanda büyük begeni toplarken sayisiz ödül kazanmayi da basardi. Global olarak 100’den fazla ülkede satilan Camry bugüne dek 19 milyon adedinde üzerinde bir satis rakamina ulasti. Yillik satislari 700 binin üzerinde olan Camry, dünyada en çok satan büyük sedan olmaya devam ediyor.

Tasarimi, konforu, güvenligi ve hibrit teknolojisiyle güçlü bir konumda olan Camry, yenilenerek daha dinamik tasarima ve güncellenmis teknolojilerle çizgisini bir adim öteye tasidi. Camry Hybrid, Toyota Yeni Global Mimarisi (TNGA) tasarimi ve mühendislik felsefesinin bir ürünü olarak öne çikiyor. TNGA eglenceli sürüs karakterini ortaya koyarken ayni zamanda Camry modeli üstün üretim kalitesi, güvenilirlik ve güvenlikle tamamlaniyor.

Camry Hybrid, güçlü 2.5 litrelik motorunu kendi kendini sarj eden hibrit elektrikli sistemle birlestirerek 218 HP güç üretiyor ve segmentinde essiz bir seçenek olarak öne çikiyor. Yenilenen Camry Hybrid su ana kadar temel degerleri olan segmentinin öncüsü kalite, saglamlik ve güvenilirlik, sessiz ve sürüs kalitesi unsurlarini koruyarak, daha zarif ve dinamik bir ön tasarima, revize edilmis 18 inç çift renk alasim jantlara ve yeni dis gövde renklerine sahip oldu.

Camry Hybrid, Türkiye’de Passion donanim seçenegiyle satisa sunulacak. Donanim seçeneklerinde ise öne çikan özellikler arasinda; navigasyon ve akilli telefon entegrasyonuna (Apple CarPlay, Android Auto) sahip 9” Toyota Touch dokunmatik multimedya ekrani, tamamiyle elektrikli koltuk, direksiyon ve yan ayna ayarlari, hafizali sürücü bölümü, isitma/sogutma özellikli ön koltuklar, isitma özellikli arka yan koltuklar ile direksiyon, arka yolcularin klima, müzik ayarlarini yapmalarini saglayan arka koltuk konfor modülü ve ön cama yansitmali gösterge ekrani bulunacak.

???????Yenilenen Camry Hybrid, yenilenen ön tamponu, üst ve alt panjurlarla birlikte dinamiklik ve çok daha prestijli bir tasarimla öne çikiyor. Kaputtan tampona uzanan orta kismin genisletilmesi ve tampon köselerinde yapilan tasarim degisiklikleriyle daha alçak, daha genis ve daha cesur bir ön bölüm elde edildi. Alt panjur çitalarinin yanlara dogru daha fazla uzatilmasiyla birlikte aracin daha genis bir durus sergilemesi saglandi. Yeni tasarlanan çift renk 18 inç jantlarla birlikte aracin sportif hissi daha fazla vurgulandi. Ayrica V sekilli detaylara sahip jantlardaki koyu renkli kollar, çevik ve dinamik durusu destekliyor. Stop grubunda ise kapsamli bir renk degisimiyle daha sik bir görünüm elde edildi. Yenilenen Camry Hybrid, Toyota ürün gaminda ilk kez kullanilacak zarif Titanyum Gümüs-Gri ve metalik Egzotik Kirmizi renk seçenekleriyle de tercih edilebiliyor.

- Kabinde daha yeni teknolojiler

Kabinde konforu, genisligi ve arka yolcu yasam alani ile zaten övülen bir iç mekana sahip olan Camry Hybrid, yeni renk ve dösemeleriyle de dikkat çekiyor. Bununla birlikte yenilenen Camry’nin kabininde daha büyük ve daha yukariya yerlestirilmis ve yeni baglanti özellikleri sunan 9 inç merkezi ekran yer aliyor. Orta konsola yerlestirilmis yeni dokunmatik bilgi-eglence ekrani, daha iyi bir görünüm ve daha kolay bir kullanim sagliyor.

Dokunmatik ekran, mekanik ve döner dügmelerle birlikte her sürüs sartinda kolay kullanim saglarken, güncellenmis multimedya sistemi daha hizli çalisan yazilimla birlikte daha hizli ekran tepkileri sunuyor. Bununla birlikte Apple CarPlay ve Android Auto akilli telefon baglanti sistemleriyle telefonlar kolayca baglanabiliyor.

Camry Hybrid bu teknolojik güncellemelerle, yeni gelistirilen Bej ve Siyah Premium deri koltuk dösemeleriyle birlikte tercih edilebiliyor. Koltuklarda kullanilan balik sirti desenleriyle birlikte koltuk havalandirmasi daha verimli bir sekilde gerçeklestiriliyor.

- Gelistirilmis Toyota Safety Sense sistemleri

Yenilenen Toyota Camry Hybrid, Toyota Safety Sense sistemlerinin son versiyonu ile donatildi. Bir dizi aktif güvenlik teknolojisiyle birlikte birçok farkli durumda trafik kazalarini önlemeyi veya kazalarin siddetini azaltiyor. Bu yeni özelliklerle birlikte Camry Hybrid her zamankinden daha güvenli hale getirildi.

Camry Hybrid’de Ön Çarpisma Önleyici Sisteme (PCS) yeni özellikler eklendi. Bunlar arasinda gündüz önden gelen araci algilama, Acil Direksiyon Destek Sistemi (ESA) ve Kavsakta Çarpisma Önleyici Sistem gibi özellikler yer aliyor. Tam Menzilli Adaptif Hiz Sabitleyici (ACC) ile birlikte çalisarak kolayca hizini trafik isaretlerine göre adapte edebiliyor.

Bir diger özellik olan Serit Takip Sistemi (LTA) ise araci yolda ve seridin ortasinda tutarak, gerektigi anda direksiyona güç uygulayarak Camry’nin yoldan çikmamasini sagliyor. Yapay zeka destekli LTA sisteminde seritler daha hassas bir sekilde tespit edilebiliyor ve serit degisiminin ardindan daha hizli bir sekilde yeniden aktif oluyor.

Yenilenen Camry, 998 bin TL’den baslayan fiyatlarla Türkiye’de satisa sunuldu.
Kaynak: AA