Türkiye Etwinning'de Izleyen Degil Izlenen Ülke Oldu

Kayseri’de yapilan eTwinning bölge toplantisinda konusan Yenilik ve Egitim Teknolojileri Daire Baskani Mustafa Hakan Bücük, " Önce izleyendik su anda izlenen duruma geldik. Türkiye ne yapiyor da büyük ödüllere damga vuruyor? Portalda ögretmenler ücret almadan nasil bu kadar etkinlige katiliyor bunu merak ediyorlar. Bu basari sadece bizim degil. Kovandaki bali hiçbir zaman tek bir ari yapmaz" dedi.

Türkiye Etwinning'de Izleyen Degil Izlenen Ülke Oldu
Kayseri’de düzenlenen eTwinning bölge toplantisina Kayseri, Adana, Sivas, Yozgat, Nevsehir, Nigde ve Kahramanmaras illerinden 130 ögretmen katildi.

Toplantida konusan YIGITEK Daire Baskani Mustafa Hakan Bücük, "Biz bakanlik olarak egitimde teknolojinin entegrasyonu çalismalarina uzun yillardir devam ediyoruz. Özellikle son 12 yildir Fatih projesinin baslamasiyla hizli bir dönüsüm basladi.

2009 yilindan sonra EBA’yi da hayata geçirdik Milli Egitim Bakanligi olarak" dedi.

Bücük, "Pandemi öncesinde de son güncellemeyi almis ve hazir bulunmusluk vardi. Dünyanin hiçbir ülkesi pandemi sürecine hazir olmadigi için bizim sistemimizin de alt yapisinin gelistirilmesi gerekiyordu. 2 yil içinde bu alt yapinin gelistirilmesi için çok ciddi çalismalar yapildi" ifadesinde bulunarak, uzaktan egitim sürecinin basarili bir sekilde gerçeklestigini ifade etti.

Bücük, "Türkiye’nin uzaktan egitime verdigi cevap gerçekten nitelikliydi" diyerek sunlari söyledi:

"Dünyada en çok ziyaret edilen egitim web sitesi EBA oldu. EBA’nin yenilenmesi ve alt yapisinin güçlendirilmesi için çalismalara devam ediyoruz. Özelikle uzaktan egitim sürecinde eTwinning faaliyetine ayri paragraf ayirmamiz gerekiyor. 850 bin ögretmenimize salgin döneminde çevrim içi olarak ulastik. Adim adim ilmek ilmek dokunarak buraya gelindi. Dünya çapindaki bu basari da elde edildi. Önce izleyendik su anda izlenen duruma geldik. Türkiye ne yapiyor da büyük ödüllere damga vuruyor? Portalda ögretmenler ücret almadan nasil bu kadar etkinlige katiliyor bunu merak ediyorlar. Bu basari sadece bizim degil. Kovandaki bali hiçbir zaman tek bir ari yapmaz."

eTwinning Türkiye Koordinatörü Mehmet Fatih Döger ise yaptigi konusmasinda, “18 ay boyunca sürekli online toplantilar yaptik. Pandemi bizi çok etkiledi. Egitim sistemini etkiledi. eTwinning, EBA gibi birçok etkinlik yapildi ve bunlar dünyaya örnek olacak çalismalardi. Farkli bir çalisma oldu, her sey sifirlandi bir yol ayrimi oldu" ifadesinde bulundu.

Döger, "Gerçekten online egitim yapilabiliyormus. Türkiye 2009 yilinda eTwinning’e basladi.

Biz dijitallesmeye o zamanlardan beri baslamistik. Bu kadar yogun degildi ama son bir yilda 1 milyona yakin ögretmene online egitimlerle ulastik. Yüz yüze egitimlerden çok farkli oluyor" diyerek su bilgileri verdi:

"Pandemi sürecinden önce de eTwinning faaliyeti bütün istatistiklerde 43 ülke arasinda Türkiye büyük bir basari elde etti. Bunu basaran il koordinatörleri ve ögretmenlerimiz hep bizim destekçimiz oldu. 7 bölgedeki ögretmenlerimizi topladik. Ögretmenlerimiz kaliteli proje yapmak isteyen ögretmenlerimizdir. Daha nasil kaliteli yapabiliriz diye düsünen ögretmenlerimizle birlikteyiz. Bakanlik olarak yapilan çalismalarda bütün platformlarda var olmaya çalisiyoruz.

eTwinning’in amaci egitimde teknoloji kullanimini yayginlastirmaktir. Pandemi sürecinde sunu gördük, gerçekten ögrencisini motive eden, iyi konusabilen, ikna edebilen, metafor kullanabilen ögretmenler basarili oldu. Bunlar egitimin yeni yüzü olacaktir. Yabanci dil ögretmenlerinin önemi artti. 300 bin ögretmenimiz var su anda Türkiye genelinde. Sinifinda ders anlatmak disinda farkli isler yapan ögretmenler bunlar. Biz Bakanlik ve Il Milli Egitim Müdürlükleri olarak bu basariyi görüyoruz demek istiyoruz."

Kayseri’de yapilan eTwinning bölge toplantisi 3 gün boyunca devam edecek.
Kaynak: İHA