Trump'tan 16 Haziran'da Putin Ile Görüsecek Biden'a Mesaj Açiklamasi 'Toplanti Esnasinda Uyuyakalma'

Eski ABD Baskani Donald Trump, "(ABD Baskani Joe) Biden'a, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin ile görüsmesinde iyi sanslar diliyorum. Biden, toplanti esnasinda uyuyakalma ve Putin'e en samimi dileklerimi ilet." mesajini verdi.

Trump, yaptigi yazili açiklamada, baskanligi döneminde Putin ile Helsinki'de çok verimli bir toplanti yaptigini belirterek, "Gecikmis yalanci basinin toplantiyi yansitma seklinin aksine, ABD bu toplantida Putin'in ve Rusya'nin saygisi da dahi birçok seyi kazanmisti." görüsünü paylasti.

Kendisine yönelik Rusya sorusturmasini "Hillary Clinton ve Demokratlar tarafindan fonlanan bir tezgah" olarak nitelendiren Trump, bu sorusturmanin yol açtigi zorluklara ragmen kendisinin Putin ve Rusya ile iyi iliskiler kurdugunu belirtti.

Trump 16 Haziran'da Cenevre'de gerçeklesecek Biden-Putin Zirvesine iliskin ise "(ABD Baskani Joe) Biden'a, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin ile görüsmesinde iyi sanslar diliyorum. Biden, toplanti esnasinda uyuyakalma ve Putin'e en samimi dileklerimi ilet." ifadesini kullandi.

Kaynak: AA