Terör Örgütü PKK'nin Sehit Ettigi 6 TCDD Personeli Ile 2 Sivil Vatandas Anildi

Sivas’in Kangal ilçesinde bulunan Demiriz Tren Istasyonu’nda 25 yil önce terör örgütü PKK tarafindan sehit edilen 6 TCDD çalisani ile 2 sivil vatandas düzenlenen programla anildi.

Terör Örgütü PKK'nin Sehit Ettigi 6 TCDD Personeli Ile 2 Sivil Vatandas Anildi


12 Agustos 1996’da bölücü terör örgütü PKK mensubu ikisi kadin sekiz terörist, Sivas’in Kangal ilçesinde bulunan Demiriz Istasyonu’na saldiri gerçeklestirmisti. Saldirida görev basindaki Kubilay Fidan, Aziz Ekici, Ismail Berber, Abuzer Sagnak, Bedrettin Gümüstepe ve Ismail Eryigit isimli TCDD personelleriyle istasyonda bulunan Halil Ibrahim Yavan ve Cuma Çiçek isimli vatandaslar sehit edilmisti. Demiriz Tren Istasyonu’nda sehitler için anma programi düzenledi.

Anma programina, Devlet Demiryollari Genel Müdürü Ali Ihsan Uygun, TCDD Malatya Bölge Müdürü Ali Seydi Felek, TCDD çalisanlari ve sehit aileleri katildi.

Istiklal Marsi okunmasi ve saygi durusunun ardindan dualar okundu.

Anma etkinliginde konusan Devlet Demiryollari Genel Müdürü Ali Ihsan Uygun, 12 Agustos 1996’da bölücü terör örgütü PKK mensubu ikisi kadin sekiz eskiyanin Demiriz Istasyonu’na geldigini belirterek, "Gece 23.00 sularinda saldirarak görev basindaki Kubilay Fidan, Aziz Ekici, Ismail Berber, Abuzer Sagnak, Bedrettin Gümüstepe ve Ismail Eryigit isimli personellerimiz ile istasyonda bulunan Halil Ibrahim Yavan ve Cuma Çiçek isimli vatandaslarimizi katletmislerdir. Hayatlarinin baharinda aramizdan ayrilan ancak sehit olduklari için basimizi dik tutmamizi saglayan kahramanlarimizi hep anmak ve hatirlamak için bir aradayiz. Anadolu’ya geldigimiz ilk günden beri bitmeyen bu düsmanlik aradan bin yil geçmesine ragmen bize dogrultulmus bir tehdit olarak devam etmekte, bölücü terör örgütü PKK, FETÖ gibi hainler ordusu da düsmanlara usaklik etmektedir. Terör güçlü Türkiye’nin düsmanidir. 165 yildir bu topraklari vatan yapmak adina emek veren, ter döken, yeri gelince de vatan topragina sehit düsen kahraman demiryolcular, hain PKK basta olmak üzere bütün terör örgütlerinin hasimlaridir. Bu yüzden terör örgütü PKK tarafindan muhtelif zamanlarda 24 demiryolcu kardesimiz katledilmistir. Her ferdi Mehmetçik olan bu millet, ögretmeninden, mühendisine, esnafindan, isçisine vatani için canini verir ama bayragini yere düsürmez. Su anda bizleri misafir eden Akçasehirli kardeslerimiz de sanli bayragimizi yere düsürmemis, hain PKK’ya hak ettigi cevabi vermislerdir. O gece köyde duyulan silah sesleri üzerine Akçasehirli vatan evlatlari av tüfekleriyle yardima kosmuslar, bebek katili hainler her zaman oldugu gibi olay yerinden kaçarak uzaklasmislardir. Vatani için canini hiçe sayan kahraman Akçasehirli hemserilerime bu vesileyle sükranlarimi arz ediyorum, sag olsunlar, var olsunlar" dedi.



Daha sonra Uygun ve beraberindekiler, sehitler için ayrilan alana fidan dikti. Ardindan Genel Müdür Uygun sehit yakinlarini ziyaret etti.
Kaynak: İHA