Tarihi Kula Çarsisi'nda Restorasyon Çalismalari Devam Ediyor

Manisa'nin Kula ilçesindeki Tarihi Kula Çarsisi'nda mart ayinda baslayan restorasyon çalismalari devam ediyor.

Kula Belediye Baskani Hüseyin Tosun, Manisa Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ali Öztopuzlu, Fen Isleri Daire Baskani Ugur Topkaya ile restorasyon çalismalarini inceledi.

Belediye Baskani Tosun, yaptigi açiklamada, 2016'da baslanan projelendirme çalismalarinin tamamlanmasinin ardindan 96 dükkan ve is yerinin restorasyon çalismalarina baslandigini hatirlatti.

Bu güne kadar tarihi evlerin restorasyon çalismalarinin yani sira turistlerin alisveris yaptigi tarihi çarsida da çalismalarin devam ettigini belirten Tosun, sunlari kaydetti:

"Isler yolunda gidiyor. Esnafimiz yapilan çalismalardan memnun. Restorasyon çalismalari sonrasinda da altyapi çalismalari baslayarak, tarihi çarsimiz o eski ihtisamli günlerini yeniden kazanacak. Bu çalismalarda emegi geçen basta Manisa Büyüksehir Belediye Baskanimiz Cengiz Ergün ve Manisa Valimiz Yasar Karadeniz'e tesekkür ediyorum."

Manisa Büyüksehir Belediyesi Fen Isleri Daire Baskani Ugur Topkaya ise "Kula'da restorasyon projeleri tamamlanan evlerimiz ve Tabduk Emre ile Yunus Emre türbelerinin restorasyonlarini tamamladik. Esnafimizi magdur etmeden çalismalarimizi sürdürüyoruz. En kisa zamanda Yunus Emre Caddesi'ndeki çalismalarimizi tamamlayarak hizmete sunmus olacagiz." dedi.

Yunus Emre Caddesi'ndeki restorasyon çalismalari 2022'nin basinda tamamlanmasi planlaniyor.

Kaynak: AA