Samsun'da Türk Kizilay'inin 153. Yil Heyecani

Samsun’da, Türk Kizilay’inin kurulusunun 153. yili gönüllüler ve vatandaslar tarafindan heyecanla kutlandi.

Samsun'da Türk Kizilay'inin 153. Yil Heyecani
Atakum ilçesi Çobanli Kavsagi Çobanli Iskelesi alaninda Türk Kizilay’inin kurulusunun 153. yili dolayisiyla fotograf sergisi ve kan bagisi etkinligi düzenlendi.

Düzenlenen etkinlikte basta gönüllüler olmak üzere vatandaslar da kan bagisinda bulundu. Ayrica kan bagisinda bulunan vatandaslara Türk Kizilay’i tarafindan hazirlanmis olan içerisinde maske ve dezenfektan bulunan Kovid-19 koruyucu kiti hediye edildi.

Vatandaslarin destegi ile daha çok kisiye ulasabileceklerini söyleyen Türk Kizilay Samsun Sube Baskani Ahmet Ali Bulut, "Kizilay basta harp esnasinda yaralanan, sakat kalan askerlere yardim amaçli kurulmus devaminda ise kimsesizlere de düskünlere de yardim amaciyla kurulmus bugüne kadar gelmis olan bir görevini hiç eksiksiz devam ettirmis olan bir dernektir. Bugün de burada sag olsun gençlerimiz, gönüllülerimiz bir araya gelerek hem kan bagisi yapacaklar hem kit dagitimi yapacaklar. Ayrica vatandaslardan da kan bagisi için talepte bulunulacak. Pandemi nedeniyle kan bagisinda ciddi bir azalma var. Bu son zamanlarda artiyor. Bunun için arkadaslarimizi, yakinlarimizi tesvik edelim. Malum bir kan ümide giden yol demektir" dedi.

Etkinlik kapsaminda sergi açildi. Toplam 63 fotografin yer aldigi sergi 3 gün gezilebilecek.
Kaynak: İHA