Rize'de Okullar Arasi 'Atma Türkü Yarismasi' Düzenlendi

Rize Milli Egitim Müdürlügü tarafindan yürütülen ‘Degerlerimizi Yasatiyoruz’ projesi kapmasinda atma türkü, tekerleme ve mani yarismasi düzenlendi. Düzenlenen yarismada Rize’deki tüm liselerden ögrencilerin eserleri yaristi. Yarismanin ödül töreninde ise 2015 yilinda Yasayan Insan Hazineleri Listesi’ne eklenen atma türkü ustasi Osman Efendioglu ögrencilerle karsilikli türkü atisti.

Rize'de Okullar Arasi 'Atma Türkü Yarismasi' Düzenlendi
Teknolojinin getirdigi yenilikler birçok kültürel zenginliklerin unutulmasina sebep olurken, Rize Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan ‘Degerlerimizi Yasatiyoruz’ isimli bir proje baslatildi. Projede Rize’nin unutulmaya yüz tutmus önemli kültürel degerlerinden biri olan Atma Türkü, tekerleme ve mani için ise bir yarisma düzenlendi.

Düzenlenen yarismada ise Rize’deki liselerden bir çok ögrenci kendilerine ait atma türküler ile katildi.

Yarismanin ardindan ise Hasan Kemal Yardimci Anadolu Denizcilik ve Meslek Lisesi konferans salonunda ödül töreni düzenlendi.

Düzenlenen törene 2015 yilinda Yasayan Insan Hazineleri Listesi’ne eklenen Atma Türkü Ustasi Osman Efendioglu da davet edildi. Salona gelen Efendioglu ögrenciler ile birlikte sahneye çikarak karsilikli Atma Türkü atisti. O anlar ise renkli görüntülere sahne oldu.

Ödül töreninde konusma yapan Rize Il Milli Egitim Müdürü Engin Emen, türküler ile degerlerin gelecege tasindiginin altini çizerek “Kültür bir birikimdir kültürel birikim bizim çok fazla belki yazili roman anlaminda veya kültürümüzü aktaracak anlaminda çok fazla yazili eserimiz olmayabilir ama biz türkülerimizle degerlerimizi gelecege aktariyoruz. Biz yasayan insanlarimizla kültür birikimimizi gelecek kusaklara aktarmaya çalisiyoruz ve bunu da yapiyoruz” dedi.

Programin sonunda plaket alan Osman Efendioglu, katilimcilara ve Milli Egitim Müdürü Engin Emen’e Atma Türkü ile tesekkür etti.
Kaynak: İHA