(Özel) Oglu Ve Gelini Dolandirdi, Gelen Icra Takibi Ile Yikildi

Oglu ve gelinin, telefonunun mobil bankaciligindan giris yaparak haberi olmadan 31 bin lira kredi çektigini, bu paranin da gelininin hesabina üç parça halinde aktarildigini iddia eden Yasariye Ç., oglu ve gelini hakkinda suç duyurusunda bulunmasinin ardindan bankadan gelen icra takibi ile sarsildi. Yasariye Ç., "Oglum ve gelinimle düsman oldum. Bana bunu yapmayacaklardi" diyerek gözyasi döktü.

(Özel) Oglu Ve Gelini Dolandirdi, Gelen Icra Takibi Ile Yikildi
Izmir’de 76 yasindaki Mustafa Y.’ye bakicilik yapan ve ölen esinden aylik alan 46 yasindaki Yasariye Ç., daha önce oglu M.C.Ç. ve gelini E.N.Ç. için çektigi 3 bin 500 liralik kredi borcu taksitini ödemek için bankaya gitti. Bankadan hesap harekeleri dökümünü de isteyen Yasariye Ç., 31 bin 350 lira kredi borcunun bulundugunu ve çekilen kredi miktarinin da üç parça halinde gelininin hesabina aktarildigini fark etti. Oglu ve gelinine durumu sordugunda cevap alamayan kadin, Izmir Cumhuriyet Bassavciligina giderek Manisa Salihli’de yasayan oglu M.C.Ç. ve gelini E.N.Ç. hakkinda suç duyurusunda bulundu. Çekilen kredi miktarini ödeyecek gücü olmadigini söyleyen Yasariye Ç., bu kez de bankadan gelen icra takibi ile sarsildi. Icra takibine itirazda bulunan Yasariye Ç., “Bu parayi ben yemedim. Kim yediyse o ödesin. Oglum ve gelinimle düsman oldum. Bana bunu yapmayacaklardi” diye konustu.



“Mobil bankaciliktan girip kredi çekmisler”

Adina kredi çekildigini bankaya gittigi zaman ögrendigini belirten Yasariye Ç., “Geçen ekim ayinda Manisa’daki oglum ve gelinimin evine gittim. Gelinim, torunumun oynamasi için telefonumu istedi. Ben de verdim. Benim telefonumdan mobil bankaciligin sifresini bir sekilde bilip adima kredi çekmisler. Sonra da bunu parça parça gelinimin hesabina aktarmislar. Ben daha önce onlar için 3 bin 500 liralik kredi çekmistim. Onun borcunu ödemeye gittigimde hesap hareketlerini de istemistim. O sirada benim üzerime çekilen 31 bin 350 liralik kredinin üç parça halinde gelinimin hesabina aktarildigini ögrendim. Daha sonra onlari aradim ama sanki duvara konusuyorum gibi davrandilar. Onlar hakkinda suç duyurusunda bulundum. Simdi de bankadan icra takip evraki geldi. Buna itiraz ettik” sözlerine yer verdi.

“Bana nankörlük yaptilar”

Olayi duydugunda soke oldugunu söyleyen Yasariye Ç., “Geceleri uyuyamiyorum. Böyle bir seyi onlardan beklemiyordum. Bir açiklama da yapmadilar. Beni telefonlarindan da engellemisler. Ben ayni zamanda kanser tedavisi görüyorum. Zamaninda kendi istegimle bu insanlara 3 bin 500 liralik kredi çektim. Hala borcunu ödüyorum ama 31 bin lirayi ödeyemem. Bana nankörlük yaptilar. Gelinime ‘kizim, annecigim’ dedim ama o meger içten pazarlikliymis. Oglum da gelinimle bir olup bana bunu yapti” ifadelerini kullandi.

“Fotograflarini yirtip atasim var”

Oglu ve gelininin dügün fotograflarinin hala evinde durdugunu dile getiren Yasariye Ç., söyle konustu: “Hala onlarin fotograflari evimde duruyor ama fotograflarina baktikça hissettigim duygu nefret. Bu fotograflari simdi yirtip atasim var. Esim uzun yillar önce öldü. Ben ogluma her zaman her konuda destek oldum. Onu hiçbir seyden mahrum etmedim. Gelinimin de her istedigini aldim. Bir dediklerini iki yapmadim ama bana bunlari yaptilar.”
Kaynak: İHA