Ögrencilerin Hazirladigi Bilim Fuarinin Sergisi Açildi

Ordu Sehit Cüneyt Akkus Ortaokulu’nda, ögrenciler tarafindan hazirlanan TÜBITAK 4006 Bilim Fuari sergisi açildi.

Ögrencilerin Hazirladigi Bilim Fuarinin Sergisi Açildi
Proje kapsaminda, yeni teknolojileri ögrencilerin anlasilir halde görmesi ve kendi el becerilerini gelistirerek, yeni bir bakis açisiyla kendilerine ait gelecekte çalismalar yapmasi hedefleniyor. Toplamda 25 projenin yer aldigi ve fuarda, her ögrenci ögretmenlerinin rehberliginde arastirmalarini yapip, bilimsel yöntemlerle ürünler olusturdu.

Bilim fuarinin açilisina katilan Altinordu Kaymakami Erhan Karahan, tüm dünyanin ayni siddette yasadigi pandemi dönemi nedeniyle her alanda oldugu gibi egitim alaninda da kesitilerin oldugunu söyledi.

Bu olumsuzluklara ragmen egitim camiasinin elindeki tüm imkanlari kullanarak, egitim faaliyetlerine devam ettiklerine dikkat çeken Kaymakam Karahan, “Bu dönem itibariyle okulumuzun yapmis oldugu bilim fuarinda, ögretmenlerimiz ve ögrencilerimizin gayretinin artarak devam etmesini temenni ediyorum” dedi.

Projede danisman ögretmen olarak bulunan Fen Bilimleri Ögretmeni Hasan Aydin, bu çalismada toplam 3 egitimcinin ögrenciler ile birlikte çalismalari yürüttüklerini ifade ederek, “TÜBITAK 4006 Projesi’nin amaci, yeni teknolojilerinin ögrencilerin anlasilir halde görmesi, kendi el becerilerini gelistirmesi ve yeni bir bakis açisiyla kendilerine ait gelecekte projeler üretmesini amaçliyor. Her ögrenci burada ögretmenlerinin rehberliginde arastirmalarini yapip bilimsel yöntemlerle bir ürünler olusturdu. Proje, ögrencilere yeni bir bakis açisi saglayip, yüksek egitim ve ögrenimde üniversitede kendilerine ait yeni projeler gelistirilmesi ve bu sayede ülkenin kalkinmasina katkida bulunmasini amaçlamaktadir” diye konustu.

Açilisin ardindan Kaymakam Erhan Karahan, Okul Müdürü Yalçin Yilmaz ve ilgililer, projeleri dolasarak, ögrencilerden bilgiler aldi.
Kaynak: İHA