'Nurisler' Organize Suç Örgütüne Yönelik Operasyonun Detaylari Belli Oldu

“Nurisler” olarak da bilinen "Karagümrük" organize suç örgütüne yönelik Istanbul merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda gözaltina alinanlarin sayisi 19’a yükseldi.

'Nurisler' Organize Suç Örgütüne Yönelik Operasyonun Detaylari Belli Oldu
Edinilen bilgilere göre, operasyonla sonuçlanan süreç Fatih Karagümrük Spor Kulübü eski Asbaskani Yasar Ecim’in 12 Eylül 2020’de Beylikdüzü’ndeki bir otoparkta silahla vurulmasiyla basladi.

Büyükçekmece Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan yürütülen sorusturma kapsaminda harekete geçen Istanbul Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, yapilan teknik ve fiziki takiple olaylara iliskin delilleri bir araya getirdi. Polis çalisma yaparken Fatih’te Yücel Kurum adli kisi bacagindan vuruldu. Emniyet ekipleri, hem Beylükdüzü’nde hem de Fatih’te yasanan iki ayri olayin ayni suç örgütü tarafindan gerçeklestirildigini tespit etti. Iddiaya göre yapilan incelemelerde eylemin arkasinda “Nurisler” olarak da bilinen "Karagümrük" çetesinin oldugu saptandi. 27 kisinin ismine ulasan polis, operasyon karari aldi. Bu sabaha karsi Istanbul’un da aralarinda oldugu 4 ilde örgütün lideri Nuri Ergin’in de bulundugu 27 sahsa yönelik 53 adrese yapilan baskinlarda gözaltina alinan kisi sayisi 19’a yükseldi. Ev ve is yerlerinde yapilan aramalarda 2 tabanca, 21 mermi, 1 kama, 1 kiliç ve 1 balta ele geçirildi.

Cezaevindeki çete liderinin yakinlari gözaltinda

Yakalanan kisiler hakkinda “örgüt kurma ve örgüte üye olma”, “kasten öldürmeye tesebbüs”, “silahla kasten yaralama”, “nitelikli yagma”, “kisiyi hürriyetinden yoksun kilma”, “mala zarar verme”, “tehdit”, “genel güvenligi kasten tehlikeye sokma” ve “silah kanununa muhalefet” suçlarindan islem baslatildigi ögrenildi. Operasyon kapsaminda gözaltina alinanlar arasinda, halen cezaevinde tutuklu bulunan Nuri Ergin’in kardesi Soner Ergin, kiz kardesi Neslihan Ecim ve oglu Anil Ergin’in de bulundugu kaydedildi. Yakalanan süpheliler Istanbul Emniyet Müdürlügü’ne götürüldü.
Kaynak: İHA