Motokuryenin Ölümüne Neden Olan Alkollü Sürücüye 9 Yil Hapis Istemi

Üsküdar’da motosikletli kuryeye çarparak ölümüne neden olan ve alkollü oldugu iddia edilen tutuklu araç sürücüsü hakkinda, “bilinçli taksirle ölüme neden olma” suçundan 9 yila kadar hapis istemiyle dava açildi. Hazirlanan iddianamede, tanik beyanina göre süphelinin alkollü oldugu ve kazanin meydana gelmesinde asli kusurlu oldugunun tespit edildigi belirtildi.



Üsküdar’da sokaga çikma kisitlamasinin uygulandigi 4 Nisan 2021 tarihinde, Onur Epik(23) araciyla seyir halindeyken, siparisi birakip motosikletine binmek üzere olan kurye Serdar Gökhan Bedir(36)’e çarpti. Kaza sonucunda 2 çocuk babasi Bedir, hayatini kaybetti. Olayin ardindan tutuklanan araç sürücüsü Onur Epik hakkinda yürütülen sorusturma tamamlandi.

Anadolu Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede, süpheli Onur Epik’in olay tarihinde aksam saatlerinde araciyla seyir halinde oldugu, araç içerisinde 4 kisinin daha bulundugu, süphelinin bu kisilerle birlikte alkol aldigi, bununla birlikte süpheli Onur’un arabada bulunan 2 kisiyle birlikte uyusturucu madde de kullandigi anlatildi.

Kaçti, 24 saat sonra teslim oldu

Kurye Serdar Gökhan Bedir’in Ferah Mahallesi, Mehmet Akif Ersoy Caddesi’ne teslimat için geldigi, teslimati yaptiktan sonra motosikletine binecegi sirada süphelinin maktule çarptigi, kaza sonucunda Bedir’in olay yerinde hayatini kaybettigi belirtildi. Kazadan sonra kaçan süpheli Onur Epik’in yaklasik 24 sat sonra polislere teslim oldugu kaydedildi.

Süphelinin ifadesine yer verilen iddianamede, süphelinin havanin yagisli olmasi nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybettigini, alkollü olmadigini, korktugu için kaçtigini ve pisman oldugunu söyledigi bilgisine yer verildi.



“Araç sürücüsü asli kusurlu”

Olaya iliskin düzenlenen bilirkisi raporunda, süpheli Onur Epik’in asli kusurlu, maktulün ise tali kusurlu oldugunun tespit edildigi aktarildi. Süphelinin her ne kadar alkollü olmadigini söylese de, tanigin olay günü alkol aldiklarini beyan ettigi, süphelinin olaydan sonra kaçip yaklasik 24 saat sonra teslim olmasi nedeniyle alkolün tespit edilemeyecegi, kaçma sebebinin korkmasindan ziyade alkol ve uyusturucu madde etkisi altindayken kaza yapmis olmasi oldugundan degerlendirildigi belirtildi. Süpheli Epik’in alkol ve uyusturucu madde etkisi altindayken maktule çarpma eyleminin bilinçli taksir olarak degerlendirilmesi gerektiginin kaydedildi.

9 yila kadar hapis istemi

Iddianamede, süpheli Onur Epik’in “bilinçli taksirle ölüme neden olma” suçundan 2 yil 8 aydan 9 yila kadar hapsi istendi. Iddianame gönderildigi 38. Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Süphelinin yargilanmasina önümüzdeki günlerde baslanacak.

Serbest birakilmasina avukat itiraz etmis, tutuklanmisti

Öte yandan, olaydan sonra gözaltina alinan süpheli savcilik sorgusunun ardindan, ‘taksirle ölüme neden olma’ suçundan adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edilmisti. Süpheli, sevk edildigi mahkemece yurt disina çikis yasagi, imza atma, Istanbul Il sinirlarini terk etmeme, sürücü belgesini teslim etme, 30 bin lir güvence bedeli ödeme seklinde adli kontrol sartiyla 6 Nisan’da serbest birakilmisti. Magdur ailenin avukati Iyaz Çimen’in itirazi üzerine 2 gün sonra yeniden gözaltina alinan süpheli tutuklanarak cezaevine gönderilmisti.
Kaynak: İHA