Kraliçe II. Elizabeth, Eden Projesi'ndeki Resepsiyonda G7 Liderlerini Agirliyor

G7 ülkelerinin liderleri, dünyanin en büyük serasi olarak bilinen Eden Projesi’nde Ingiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in ev sahipliginde gerçeklestirilen resepsiyonuna katildi. G7 liderleri, ünlü Eden Projesi kubbelerinin önünde Kraliçe ile aile fotografi çektirdi.

Kraliçe II. Elizabeth, Eden Projesi'ndeki Resepsiyonda G7 Liderlerini Agirliyor
Dünya ekonomisinin en gelismis 7 ülkesinin liderlerini bir araya getiren G7 zirvesinin 47.’si Ingiltere’nin ev sahipliginde Cornwall’daki Carbis Koyu’nda bugün baslamis, 3 gün boyunca dünya gündeminin masaya yatirilacagi zirvenin ilk toplantisi gerçeklestirilmisti. G7 liderleri, toplantinin ardindan Cornwall’da yer alan Eden Projesi’nde Ingiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in ev sahipliginde gerçeklestirilen resepsiyona katildi.

Resepsiyona oglu Cornwall Dükü Charles, Cornwall Düsesi Camilla ve torunu Cambridge Dükü William ile Cambridge Düsesi Kate Middleton ile birlikte gelen Kraliçe, Ingiltere Basbakani Boris Johnson ve esi Carrie tarafindan karsilandi.

Dünyanin en büyük serasi olarak bilinen ve binlerce bitki türüne ev sahipligi yapan Eden Projesi’ndeki resepsiyona Kanada Basbakani Justin Trudeau, Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron, Almanya Basbakani Angela Merkel, Italya Basbakani Mario Draghi, Japonya Basbakani Yoshihide Suga, ABD Baskani Joe Biden, Avrupa Birligi (AB) Komisyonu Baskani Ursula Von der Leyen ve Avrupa Konseyi Baskani Charles Michel katildi.

Resepsiyon için bir araya gelen G7 liderleri, ünlü Eden Projesi kubbelerinin önünde Kraliçe ile aile fotografi çektirdi.

Cornwall merkezli bir egitim ve yardim kurulusu olan Eden Projesi, yilda yaklasik 1 milyon ziyaretçi çekiyor. Ilk olarak 2001 yilinda açilan Eden Projesi, G7 zirvesinin ana temalari arasinda bulunan iklim degisikligi ve biyolojik çesitliligine sahip olmasi nedeniyle resepsiyon için seçildi.

Biden, kraliçeyle görüsen 13. ABD Baskani olacak

Resepsiyonda Kraliçe Elizabeth ile bir araya gelen ABD Baskani Biden, 13 Haziran’da ise esi Jill Biden ile Windsor Kalesi’nde Kraliçe tarafindan kabul

edilecek. Biden, Kraliçe Elizabeth’in görüsecegi 13. ABD Baskani olacak.
Kaynak: İHA