Konut Kurasinda Ismi Çikan Depremzedeler, Duygu Dolu Anlar Yasadi

Malatya’da yapimi tamamlanan 678 deprem konutunun kura çekimi gerçeklestirdi. Kuradan ismi çikan vatandaslar duygu dolu anlar yasadi.

Konut Kurasinda Ismi Çikan Depremzedeler, Duygu Dolu Anlar Yasadi
24 Ocak 2020 tarihinde Elazig’in Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 büyüklügündeki depremin yaralari Malatya’da sarilmaya devam ediyor. Toplu Konut Idaresi Baskanligi (TOKI) tarafindan Battalgazi ilçesi Gelincik Tepesi’nde depremzede aileler için yapilan 678 deprem konutunun kurasi bu gün Battalgazi Belediyesi bahçesinde gerçeklestirilen törenle çekildi.

Kura çekim törenine Malatya Valisi Aydin Barus, Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi, Malatya Milletvekili Hakan Kahtali, Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, il protokolü ve hak sahibi vatandaslar katildi.

Tören, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Tören, protokol konusmalariyla devam etti.

Törende konusan Malatya Valisi Aydin Barus, “24 Ocak 2020 tarihinde büyük bir afet yasadik. Bu afette Malatya ve Elazig’da yasayan vatandaslarimiz büyük korku yasadilar. O gecenin hengamesini, telasini hala unutamiyorlar. Sürecin ilk basindan itibaren büyük bir devlet olmanin nurunu ve onurunu da açikça belirtmek isterim. Gerçekten devletimiz çok büyük. Felaketin ilk anindan itibaren basta sayin Cumhurbaskanimizin talimatlariyla birlikte bütün bakanlarimiz görev alanlariyla ilgili olarak ve Malatya’da görev yapan tüm arkadaslarimiz harekete geçtik. Sürecin basindan itibaren bu güne geldigimizde de gerçekten Malatya insani için yapmis oldugumuz bu çalismalarin semerisini görmek bizleri çok mutlu ediyor. Devletimiz sürecin basindan itibaren TOKI vasitasiyla vatandaslarimizin konutlarinin insa edilmesi için her türlü seferberligi ilan etti. Sürecin basindan bu güne kadar Malatya’mizda yapilan çalismalari talimatlariyla yönlendiren basta Cumhurbaskanimiz olmak üzere Içisleri Bakanimiz Süleyman Soylu, Çevre ve Sehircilik Bakanimiz Murat Kurum, AFAD yetkililerimiz, TOKI yetkililerimiz hep birlikte çalisarak bu günlere geldik. Bu gün itibariyle 2 bin 357 binayi yiktik. Bu 2 bin 357 binada bagimsiz bazinda 4 bin 347’ye tekabül ediyor. Yikim çalismalari süratle devam ediyor. Yikim çalismalarini yaparken vatandaslarimizin da magduriyetine sebep olmamamiz lazim” dedi.

Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder de çalismalarda emegi geçen yetkililere tesekkürlerini dile getirerek, “Her zaman oldugu gibi milletinin yaninda olan milletin cumhuru sayin Cumhurbaskanimiz basta olmak üzere tüm bakanlarimiza, milletvekillerimize, büyüksehir belediye baskanimiza emegi geçen herkese sükranlarimi ifade ediyorum. Hepinizden Rabbim razi olsun. Çok güzel bir yerde yeni bir merkezin insasina hepiniz destek verdiniz” seklinde konustu.



Kurada ismi çikanlar duygu dolu anlar yasadi

Protokol konusmalarinin ardindan kura çekim töreni gerçeklestirildi.

Kura çekimini hak sahibi vatandaslar heyecan içerisinde takip ettiler. Kura çekim töreninde ilk kurayi Malatya Valisi Aydin Barus çekti. Malatya Milletvekili Bülent Tüfekçi’nin çektigi kura sonrasi ev sahibi olan Fatma Bilik, duygu dolu anlar yasadi. Sahneye çocuguyla çikan Bilik, mutluluk gözyaslari döktü.

Kura çekimi sonrasi ev sahibi olan vatandaslar mutlu olduklarini dile getirdiler.
Kaynak: İHA