Kayseri'de Türk Kizilay'in 153. Yili Kutlandi

Kayseri’de Türk Kizilay’in 153. kurulus yil dönümü dolayisi ile çelenk koyma töreni yapildi.

Kayseri'de Türk Kizilay'in 153. Yili Kutlandi
Cumhuriyet Meydaninda Istiklal Marsi ve saygi durusunun ardindan yapilan törene Türk Kizilay Kayseri Sube Yöneticileri ve gönüllüler katildi.

Vatandaslarin destegi ile daha çok kisiye ulasabileceklerini söyleyen Türk Kizilay Kayseri Subesi Genel Sekreteri Mehmet Sirsaklar, “11 Haziran 1868’de bir grup idealist doktorun kurmasi ile baslayan hayirseverlik ve yardimseverlik hareketi, bugün 153. yasina giriyor. Yardimseverlerimizin ve bagisçilarimizin da destegi ile gittikçe büyüyerek devam eden bu hareket, uluslararasi çapta bölgenin en güçlü sivil toplum kurulusu olarak görev yapmakta. Elimizden geldigince bütün yardima muhtaçlar ve durumu olmayan herkese yardimci olmak için savasmaya devam edecegiz. 153 yillik çinarin gölgesini insallah daha da büyütmeye çalisacagiz. Bugün Atatürk Aniti’na çelenk koyma törenimizi yapacagiz ve onun haricinde de bütün kadin ve gençlik kollarimiz ile birlikte gönüllü merkezimizde de etkinliklerimiz devam edecek. Vatandaslarimiz da sag olsunlar simdiye kadar her zaman Türk Kizilay’in yaninda oldular. Bundan sonra da olmaya devam ederlerse biz de onlardan aldigimiz güçle daha çok kisiye ulasmaya çalisacagiz” dedi.

Çelenk koyma töreninin ardindan gönüllü merkezi önünde toplanan gönüllüler tarafindan 153 adet balon gökyüzüne birakildi.
Kaynak: İHA