'Israil Güçlerinin Nablus'taki Protestolara Müdahalesinde 1 Filistinli Öldü, 110 Filistinli Yaralandi'

Filistin Kizilayi, Israil güçlerinin Bati Seria’da yer alan Nablus kentinde düzenlenen protestolara plastik mermi ve göz yasartici gazla müdahalesi sonucu 1 Filistinli çocugun hayatini kaybettigini, 110 Filistinlinin de yaralandigini açikladi.

'Israil Güçlerinin Nablus'taki Protestolara Müdahalesinde 1 Filistinli Öldü, 110 Filistinli Yaralandi'
Filistinliler, Bati Seria’da yer alan Nablus kentindeki Beita kasabasinda yasa disi Yahudi yerlesimini protesto etmek için gösteri düzenlemisti. Filistin Kizilayi, Israil güçlerinin Bati Seria’da yer alan Nablus kentinde düzenlenen protestolara plastik mermi ve göz yasartici gazla müdahalesi sonucu 1 Filistinli çocugun hayatini kaybettigini, 110 Filistinlinin de yaralandigini açikladi.

Filistin Kizilayi’ndan yapilan açiklamada, 12 kisinin gerçek mermi, 16 kisinin plastik mermi, 20 kisinin de düsme ve çarpma sonucu yaralandigi belirtilerek, 62 kisinin de göz yasartici gazdan etkilendigi kaydedildi.

Israil güçlerinin müdahalesinde hayatini kaybeden çocugun 15 yasinda oldugu ve Beita’da 1 aydan kisa süre içinde Israil güçlerinin açtigi ates sonucu öldürülen 3’üncü Filistinli oldugu bildirildi.

Israil isgali altindaki Bati Seria’nin farkli bölgelerinde her cuma, yasa disi Yahudi yerlesim birimlerini protesto etmek için gösteriler düzenleniyor. Bati Seria ve isgal altindaki Kudüs’te yaklasik 650 bin Yahudi yerlesimci bulundugu tahmin ediliyor.

(Muhammed Rabah/IHA)
Kaynak: İHA