IDDEF'ten 40 Ülkeye 'Kardesinle Kurbanini Paylas' Yardimi

Insana Deger Veren Dernekler Federasyonu (IDDEF), kurban organizasyonunu Afrika, Asya, Orta Dogu ve Balkanlar'daki 40 ülkede gerçeklestirerek ihtiyaç sahiplerine ulastiracak.

Federasyondan yapilan açiklamaya göre, IDDEF bu sene yurt disi kurban organizasyonunu, "Kardesinle Kurbanini Paylas" sloganiyla 4 kitadaki 40 ülke ve 264 bölgede gerçeklestirecek.

Küçükbas kurban bedelinin 800 lira, büyükbas hisse bedelinin ise 700 lira olarak belirlendigi kurban organizasyonunda yardimlar ihtiyaç sahiplerine hiçbir araci olmadan ulastirilacak.

Açiklamada, “Koronavirüs tedbirleri kapsaminda ülkelere gidecek ekiplerimiz ve yerel görevlilerimizle hiçbir araci kurumla çalismadan kurban kesim ve dagitim çalismalarini 40 ülke 264 bölgede yapacagiz. Mülteci kamplari ve savas bölgelerinde de kurban çalismamizi ön planda tutarak Gazze, Yemen ve Suriye gibi ülkelerde kurban kesip, etlerini dagitacagiz." denildi.

Kurbanlar, bayramin ilk gününde Islami usullere göre kesilerek, SMS ile bagisçilara bilgi verilecek. Bagisçilar, kurban kesim islemlerini iddef.org adresinden sorgulayabilecek.

Kurban bagislari EFT/Havale yoluyla ve sube merkezlerinden yapilabiliyor.

Kaynak: AA