Hatay Madenli Yat Ve Su Sporlari Merkezi Tanitildi

Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Özgül Özkan Yavuz: 'Burasi aktif olarak kullanilacak ve çok talep görecektir. Bence Hatay sahillerinin kaderini degistirecek bir yatirim olmus'

Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Özgül Özkan Yavuz'un katilimiyla Hatay Madenli Yat ve Su Sporlari Merkezinin tanitimi yapildi.

Yavuz, beraberinde Vali Rahmi Dogan ve milletvekilleriyle merkezin tanitim etkinligine katildi, incelemede bulundu.

Gazetecilere açiklama yapan Yavuz, açilis öncesi sporcularin faaliyetlerini gözlemlemek için bölgeye geldiklerini söyledi.

Yavuz, merkezde spora ve egitime yönelik faaliyetler olacagini anlatarak, söyle konustu:

"Burada eglenceye dönük faaliyetler de var. Turizm anlaminda bölgeye renk katacak yatirim oldu. Biliyorsunuz Arsuz zaten bilinen bir yer. Sahilleri ve güzellikleriyle bilinen bir yer ama turizmi çesitlendirmek, aktiviteleri çogaltmak anlaminda bölge için çok kiymetli bir yatirim. 106 teknelik yat limanina su ana kadar 76 tekne baglamis durumda. Bölgede Iskenderun köklü yatçilik faaliyetiyle bilinir. Onlarin ve bölge halkinin destegiyle etkin bir turizm merkezi oldugunu biliyoruz. Burasi aktif olarak kullanilacak ve çok talep görecektir. Bence Hatay sahillerinin kaderini degistirecek bir yatirim olmus. Buradaki gençlerimiz için de çok dogru, zamanlarini çok iyi sekilde geçirebilecekleri bir tesis olmus. Ben bölgedeki turizm talebini de olumlu yönde etkileyecegini düsünüyorum."

- "Hatay farkli sehirlerle farkli rotayla baglanmis olacak"

Yavuz, Hatay Deniz Otobüsü ile bölgede yapilacak seferlerle ilgili soru üzerine, sunlari kaydetti:

"Valiligimiz yan taraftaki iskeleyi belediyemize tahsis etmis durumda. Belediyemizin birtakim girisimleri var. Saniyorum Orta Dogu sehirlerinden ve ayni zamanda KKTC'den de tekne ve feribotla gidilmesi tabii ki inanilmaz bir kapasite artisi saglayacak. Her anlamda etkilesimi artiracak ve Hatay'a çok büyük deger katacaktir. Hatay farkli sehirlerle farkli rotayla baglanmis olacaktir. Bu isin özel meraklilari da var biliyorsunuz. Özellikle Ege sahillerimizden karsi adalara yapilan turizm ve ticaret faaliyetleri hem adalara hem bölgemize çok büyük katki sagliyor. O anlamda Hatay'in da kiymetli baglantilari olacak."

Yavuz'un inceleme ve açiklamalarinin ardindan, merkezdeki sporcular kano ve tekne yarisi yapti. Dereceye girenlere kupa ve çesitli hediyeler verildi.
Kaynak: AA