Gölde Buldugu Yavru Yunus Bagligini 200 Metre Kosarak Denize Birakti

Sakarya’nin Karasu ilçesinde Küçükbogaz Gölü kenarinda bulunan bir restoran isletmecisi Hüseyin ve Ismail Sentürk kardesler, gündüz saatlerinde personellerinin uyarisi ile gölde bulduklari yavru yunus baligini kurtardi.

Gölde Buldugu Yavru Yunus Bagligini 200 Metre Kosarak Denize Birakti


Olay, Karasu ilçesi Aziziye Mahallesi Küçükbogaz Gölü kenarinda bulunan bir restoranda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; isletmenin personeli, gölde yavru bir yunus baligi gördü ve durumu hemen isletme sahipleri Hüseyin ve Ismail Sentürk’e bildirdi. Haber verilmesi üzerine isletme sahibi Ismail Sentürk, tereddüt etmeden kiyafetleriyle göle girdi ve yavru yunus baligini bulundugu yerden çikararak isletmesinin havuzuna koydu. Sentürk, burada kisa bir süre beklettikten sonra uzunlugu 50 santimetreyi bulan yavru yunus baligini yaklasik 200 metre mesafede bulunan Karadeniz’e dogru hizla kosarak baligi denize birakti ve ölmesini engelledi.

Yavru yunusu deniz ile bulusturdu

Olayi aktaran restoran isletme sahibi Hüseyin Sentürk, “Bizler restoranimizda müsterilerimize hizmet etmeye devam ederken arkadaslarimiz kosarak geldi. Gölde yunus baligi oldugunu söylediler. Tabii bizde de bir heyecan ve merak olustu. Kosarak geldik. Gerçekten de yunus baligi vardi. Karaya vurmus, sersemlemisti. Kardesim, düsünmeden hemen göle girdi. Yunus baligini aldi, denize getirdi. Bu sekilde yunus baligini denizle bulusturduk” dedi.



Ismail Sentürk ise, “Denizin açik oldugu bölgeden göle giriyor. Sazliklarin oradan kendine çikacak bir yer ariyordu. Buraya bizim iskeleye dogru geldi. Biz de buradan merdiveni asagina indirdik. Ardindan göle indim, aldim. Zaten yunus oksijensiz kalmisti. Hemen kendi havuzumuza attim. On saniye kadar beklettim. Hemen aldim ve 200-250 metre uzakliktaki denize kosa kosa götürdüm ve biraktim. Hayvan hemen kendine gelemedi. On dakika kadar da tuzlu suda müdahale ettik. Sonrasinda hayvan kendine geldi ve öz yurduna gitmis oldu” diye konustu.

Kaynak: İHA