Frig Medeniyeti Kral Midas 1. Bilgi Ve Kültür Yarismasi Gerçeklestirildi

Afyonkarahisar Ihsaniye Ilçe Milli Egitim Müdürlügü tarafindan gerçeklestirilen Frig Medeniyeti Kral Midas 1. Bilgi ve Kültür Yarismasi online olarak yapildi.

Frig Medeniyeti Kral Midas 1. Bilgi Ve Kültür Yarismasi Gerçeklestirildi
Yarismanin gerçeklestirilen ilk oturumuna 240 ortaokul ögrencisi katildi.

Toplam 30 sorunun soruldugu bu ilk oturumda ögrencilere 45 dakika süre verildi.

2. oturuma ise lise düzeyindeki ögrenciler katilim sagladi. 95 lise ögrencisi 40 soruya 60 dakikada cevapladi. Ortaokul ve lise ögrencileri arasinda yapilan sinavlarda 70 ve üzeri puan alan ögrenciler 2. asama sinavina yüz yüze olarak katilim saglayacak. Bu asamada ilk ona giren ögrencilere çesitli ödüller verilecek.

Ilçe Milli Egitim Müdür vekili Mehmet Aslan, yarisma ile ilgili yaptigi açiklamada sunlari söyledi:

“Gizemli sehir Afyonkarahisar’in tarihi güzellikleriyle bezenmis ilçesi Ihsaniye’de ortaokul ve lise ögrencilerimize yönelik olarak bölgemizin kültür ve medeniyetini tanitmak, anlatmak ve ögretmek amaciyla Frig Medeniyeti Kral Midas 1. Bilgi ve Kültür Yarismasini düzenledik. Ögrencilerimizin emeginin karsiligi olarak çesitli ödüller vermeyi taahhüt ettik. Bu sene ilçemizde düzenledigimiz bu yarismayi önümüzdeki sene Afyonkarahisar il geneline yaymayi planliyoruz. Böylelikle tüm ögrencilerimize okuma aliskanligi, arastirma sevgisi, tarih bilinci ve kültür deneyimi kazandirmak istiyoruz.”
Kaynak: İHA