Diyarbakir Annelerinin Evlat Nöbeti Kararlilikla Sürüyor

Anne Hatice Levent: 'Çocuklarimizi almadan bu kapidan gitmeyecegiz. Çocuklarimizin üstünden elinizi çekin. Evlatlarimizi sizin için dogurmadik' Baba Abdullah Demir: 'Sonuna kadar mücadelemize devam edecegiz. Çocuklarimizi almadan buradan kalkmayacagiz'

Diyarbakir annelerinin daga kaçirilan çocuklarina kavusmak için HDP Il Baskanligi binasi önündeki oturma eylemi kararlilikla devam ediyor.

Çocuklarinin daga kaçirilmasindan HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakir annelerinin 3 Eylül 2019'da baslattigi oturma eylemi 648. gününde sürüyor.

Kizi Fadime Levent için eylemine devam eden anne Hatice Levent, çocugunu HDP ve PKK'dan istedigini söyledi.

"Çocuklarimizin beyinlerine girdiler" diyen Levent, su degerlendirmede bulundu:

"Yeter, ben çocugumun anne deyisini özledim. 7 yildir bir soluguna muhtaç biraktilar yavrumun. Acaba kendi çocuklarini bir saniye görmeseler ne olurlar. O kadar hevesliyseler kendi çocuklarini götürsünler. Çocuklarimizi almadan bu kapidan gitmeyecegiz. Çocuklarimizin üstünden elinizi çekin. Evlatlarimizi sizin için dogurmadik. O magaralara götürsünler diye dogurmadik. Fadime'mi almadan gitmeyecegim. Ölsem de burada ölecegim, kizimi alacagim."

Oglu Fatih Demir için eylemini sürdüren baba Abdullah Demir de 6 yildir evladinin pesini birakmadigini belirterek, onu bulmak için birçok yere gittigini söyledi.

Oglunun daga götürülmesinden HDP'yi sorumlu tuttugunu dile getiren Demir, "HDP, çocuklarimizi aldi, götürüp PKK'ya teslim etti. Evlatlari dagda olan diger ailelere çagri yapiyorum. Gelsinler, evlatlarini istesinler. Zalimlerin elinden evlatlarimizi kurtaralim. Sonuna kadar mücadelemize devam edecegiz. Çocuklarimizi almadan buradan kalkmayacagiz." diye konustu.

Evladina çagri yapan Demir, "Oglum kaç gel, Türk adaletine teslim ol." dedi.

Kaynak: AA