Denizlili Sanatçilarin Eserleri Sanatseverlerle Bulustu

Merkezefendi Belediyesi, kültür ve sanat etkinlikleri kapsaminda yapilan çalismalarina bir yenisini daha ekledi. Merkezefendi Belediyesi ile Denizli Görsel Sanatlar Grubu is birligiyle düzenlenen ‘Karma Sergi’ sanatseverler ile bulustu.

Denizlili Sanatçilarin Eserleri Sanatseverlerle Bulustu
62 ressama ait olan tablolar Merkezefendi Belediyesi Kültür Merkezi içerisinde sergilenerek sanatseverlerin begenisine sunuldu. Karma Sergi’ye Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan, Vali Ali Fuat Atik’in Esi Fulya Atik, Merkezefendi Kaymakami Dr. Adem Uslu, Merkezefendi Ilçe Emniyet Müdürü Sinan Tokdemir, IYI Parti Il Baskani Raziye Akisik, Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi Ilçe Baskani Ali Osman Horzum, Cumhuriyet Halk Partisi Pamukkale Ilçe Baskani Arda Arpaci, Merkezefendi Belediye Baskan Yardimcilari Fatma Atici Bakcan ve Necdet Yilmaz, oda baskanlari, muhtarlar, parti il ve ilçe yöneticileri ile sanatseverler katildi.



Her zaman sanata ve sanatçiya destek olacaklarini belirten Baskan Dogan, Merkezefendi’yi kültürün, sanatin ve egitimin merkezi haline getireceklerini söyledi.

Dogan, “Bu yola çikarken Merkezefendi’yi sanatla sanatçiyla bulusturacagiz demistik. Göreve geldigimiz günden beri arkadaslarimizla birlikte bu dogrultuda çalisiyoruz. Merkezefendi Belediyemizde karikatür ve ressam Mehmet Selçuk ile birlikte ilk karikatür kitabimizi çikardik. Bugün de 62 tane Merkezefendili çok degerli sanatçimizin içinde yer aldigi bu görsel sanatlari hep birlikte degerlendirme firsatimiz olacak. Ben tüm sanatçilarimiza sanata olan katkilarindan dolayi çok çok tesekkür ediyorum. Merkezefendi Belediyesi ile yaptiklari isbirligi için de çok çok tesekkür ediyorum” dedi.



“Bugün çok gurur duydum”

Merkezefendi’nin sanat ve kültürle bulusmaya devam edecegini belirten Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan, “Iki yildir her yaptigimiz projede sivil toplum kuruluslarini, dernekleri ve odalari en önde tuttuk ve is birligi içinde olduk. Toplumun farkli dinamitlerini, yerel yönetimler olarak güçlendirmek istiyoruz. Sizlerin çikardigi farkli sesler, bize güç verecek, bizi yönlendirecek ve dogru projelerde bulusmamiza sebep olacaktir. Bugün de bunun meyvesini bu sergiyle birlikte aliyoruz. Kültürle, sanatla bulusmaya devam edecegiz. Salgin kosullari yüzünden kültür ve sanat etkinliklerine ara verildi.

Fakat yaz ayi boyunca Kültür Müdürlügümüzle birlikte sizler için farkli etkinliklerimiz ve müjdelerimiz olacak. Sizler de sikildiniz, talepleriniz var biliyorum. Büyük bir zevk ve heyecanla sizler için hazirlaniyoruz. Bugün ben çok gurur duydum. 62 sanatçinin Denizlimizde, Merkezefendimizde olmasindan gurur duydum. Birbirinden güzel eserler var. Bizlere düsen sizleri tanitmak, isimlerinizi duyurmak ve eserlerinizi tanitmak. Elimizden geldigince sizlere destek olmaya devam edecegiz. Katiliminiz için, bizleri bugün yalniz birakmadiginiz için çok tesekkür ediyorum. Güzel projelerde bulusmak dilegiyle” diye konustu.



“Verilen destekten dolayi mutluluk duyuyoruz”

Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan ve ekibine desteklerinden dolayi tesekkür eden Denizli Görsel Sanatlar Grubu adina konusan Ressam Kemal Yenidede, “Pandemi süreci her alanda oldugu gibi bizlerin yapmis oldugu eserleri sergilemeye, aktif olarak hep birlikte paylasma duygusunu yasamaya maalesef engel oldu. Normallesmeye basladigimiz bugünlerde Merkezefendi Belediyesi’nin vermis oldugu destek ile Denizli Görsel Sanatlar Grubu olarak hep birlikte bir araya gelmis olmaktan mutluluk duyuyoruz. Etkinligin gerçeklesmesini saglayan Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan ve ekibine, bizleri yalniz birakmayan sanatseverlere sonsuz tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Konusmalarin ardindan Merkezefendi Belediye Baskani, protokol üyeleri ile birlikte sergiyi gezerek sanatçilar ile eserler hakkinda sohbet etti. Karma Sergi 30 Haziran Çarsamba gününe kadar sanatseverlerin ziyaretine açik olacak.
Kaynak: İHA