Denizli'deki Akdag Tepesinde Baba Ogul Yangina Karsi 24 Saat Nöbet Tutuyor

Ege'de genis ormanlik alanlarin hakim oldugu Akdag'da 1630 rakimli tepedeki yangin gözetleme kulesinde görev yapan baba ogul, yilin 6 ayini insanlardan uzakta, dürbün basinda geçiriyor Baba Mevlüt Çetin: 'Oglumla ayni yerde çalismak çok güzel bir duygu. Çünkü burada herkesten uzak, birbirimizin destekçisi oluyoruz'

SEBAHATDIN ZEYREK - Denizli Akdag'daki 1630 rakimli yangin gözetleme kulesinde görev yapan baba ogul, yilin 6 ayini birlikte nöbet tutarak geçiriyor.

Orman yanginlari açisindan hassas konumda bulunan Denizli'de 29 yildir farkli tepelerdeki yangin gözetleme kulelerinde görev yapan 62 yasindaki Mevlüt Çetin, 10 yil önce Isikli Orman Isletme Sefligine bagli Ortatepe Yangin Gözetleme Kulesi'nde görevlendirildi.

Bu süreçte üç çocugunun en büyügü olan Mejnun Çetin'in de meslege adim atmasiyla baba ogul, ayni kulede çalisma firsati yakaladi.

Denizli ve Afyonkarahisar arasindaki genis bölgeyi görüs alaninin içine alan 1630 rakimli kulede sirayla gündüz ve gece mesai yapan baba ogul, 24 saat dürbünle gözetleme yapiyor.

Yilin 6 ayini insanlardan uzakta geçiren baba ve oglu, sadece izinli günlerinde ailenin diger üyelerini görme imkani buluyor.

- "Meslekten öte bir durum"

Baba Mevlüt Çetin, AA muhabirine, agaçlari çok sevdigi için yangin gözetlemenin kendisi için meslekten öte bir durum oldugunu söyledi.

Meslegini severek yaptigini dile getiren Çetin, "Orman, hayat, oksijen ve hersey demek. Ormana gönlümü kaptirdim ve halen severek isimi yapmaktayim. Zor sartlarda bu isi yapiyoruz. Günümüz ormanlari gözetleyerek geçiyor. Ormanin yandigini görünce çok kötü oluyorum, sanki cigerlerim yaniyormus gibi hissediyorum." dedi.

Insanlardan uzakta kalmanin yalnizlik nedeniyle bazen zorluklar yasatabildigini anlatan Çetin, ogluyla birlikte çalismanin kendisi için sans oldugunu kaydetti.

Oglu bu meslegi seçtigi için çok mutlu oldugunu belirten Çetin, "Oglumla ayni yerde çalismak çok güzel bir duygu. Çünkü burada herkesten uzak, birbirimizin destekçisi oluyoruz. Oglum çocuklugundan bu yana yanima gelip giderdi. Heveslenerek 'ben de büyüyünce bu isi yapacagim' derdi. Su anda beraberiz. Oglumla gurur duyuyorum." diye konustu.

- "Ormanlar ailemiz gibi oldu"

Iki çocuk babasi 39 yasindaki Mejnun Çetin ise çocukluk hayali olan "kulecilik" meslegini yaptigini, ormanlari ailesinden ayri görmedigini ifade etti.

Çetin, söyle devam etti:

"Babamin yaninda kulelerde büyüdüm. Bir gün bu isi yapmak için hep bekledim. Yaklasik 10 yildir babamla birlikte yangin gözetleme isini yapiyorum. Severek isimizi yapiyoruz. Kulede olmak güzel, temiz havadayiz. Vakit güzel geçiyor burada. Her isin zorlugu var. Haftada bir gün ailemize vakit ayirabiliyoruz. Artik ormanlar bizim ailemiz gibi oldu. Orman yandigi zaman bize çok aci veriyor. Çok üzülüyoruz."

Kaynak: AA