Anadolu Masallari Eskisehir Masal Evi, Bakan Selçuk'un Katilimiyla Açildi

Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, birtakim programlara katilmak için geldigi Eskisehir ziyaretinin ikinci gününde, Anadolu Masallari Eskisehir Masal Evi’nin açilisina katildi.

Anadolu Masallari Eskisehir Masal Evi, Bakan Selçuk'un Katilimiyla Açildi
Bakan Selçuk, Eskisehir programinin bugünkü bölümünde ilk olarak Eskisehir Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek siniflari gezdi ögrencilerle bir araya geldi. Ardindan beraberindekilerle birlikte Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gelen Bakan Ziya Selçuk, burada Anadolu Masallari Eskisehir Masal Evi’nin açilisina katildi.

Bakan Selçuk, okul bahçesinde bulunan Masal ve Egitim çadirinda düzenlenen Baciyan-i Rum Teskilati’nin Yunus Emre gösterisi, ögretmenlerin müzik dinletisi ve “Karagöz Yunus Diyarinda” gölge oyununu izledikten sonra, minik ögrencilerle birlikte Masal Evi’nin açilisini yapti.

“Masal meselesi aslinda bizim büyük davalarimizdan birisi”

Düzenlenen programda konusan Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, “Birçok is yapiyoruz, ama bu Masal Evi meselesi beni gerçekten çok mutlu ediyor, kivanç duyuyorum. Masal meselesi aslinda bizim büyük davalarimizdan birisi. Çünkü biz insanlara propaganda yoluyla kültürü aktaramayiz, sevdiremeyiz. Biz sahici metotlarla bunu yapmaliyiz ve masal tam da bunun sahici metodu. Imbikten süzülmüs gelmis bin yilin haddesinden geçmis bir ufuktur aslinda masal. Ayni zamanda çocuklarin hayallerinin hayallerini besleyecek bir ortam. UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ile de beraber tüm Türkiye’de böyle bir projeyi baslattik. Sayilari 30’u geçti ve insallah bunun yüzlercesi olacak. Çünkü biz masali bu ülkenin tarihinin kilcal damarlarindan gelmis olan seslerin, sözlerin, renklerin, kokularin tasiyici ögesi olarak görüyoruz. 300 bine yakin ögretmenimizin böyle bir sertifika almasi aslinda çok büyük bir is. Onlar bu sertifikayi alarak kendi çocuklarina nefes vermis oluyorlar. Bu sertifikayla branslari ne olursa olsun derslerini masal tadinda islemeye yol almis oluyorlar” diye konustu.

Kaynak: İHA