Akar, Italya Ve Ingiltere Savunma Bakanlari Ile Sicilya'daki Üçlü Toplantida Bir Araya Geldi

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Libya ziyareti öncesinde, Italya'nin Sicilya Adasi'na geçerek Ingiliz meslektasi Ben Wallace ve Italyan mevkidasi Lorenzo Guerini ile görüstü Görüsmede, ülkeler arasinda savunma ve güvenlik alanindaki iliskilerle bölgesel konularda görüs alisverisinde bulunuldugu bildirildi Akar: 'Görüsmelerimiz yapici ve olumlu geçti' 'Görüstügümüz konularda karsilikli anlayis birligi oldugunu büyük bir memnuniyetle müsahede etmis bulunuyorum'.

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Libya ziyareti öncesinde, Italya'nin Sicilya Adasi'na geçerek Ingiltere Savunma Bakani Ben Wallace ve Italya Savunma Bakani Lorenzo Guerini ile üçlü görüsmede bir araya geldi.

Augusta Limani'nda demirli HMS Queen Elizabeth uçak gemisinde gerçeklesen görüsmede, ülkeler arasinda savunma ve güvenlik alanindaki iliskilerle bölgesel konularda görüs alisverisinde bulunuldugu bildirildi.

Akar, Istanbul'da NATO Deniz Güvenligi Mükemmeliyet Merkezi Komutanliginin resmi açilisini gerçeklestirmesinin ardindan Italya'ya gitti.

Sicilya Adasi'ndaki Sigonella Askeri Havalimani'nda yetkililerce karsilanan Akar, Augusta Limani'na geçti. Ilk olarak Italyan bakan Guerini ile bir araya gelen Akar, daha sonra Türkiye, Ingiltere ve Italya Savunma Bakanlari arasindaki üçlü görüsmeye katildi.

Gelislerinde Ingiltere Savunma Bakani Wallace tarafindan karsilanan Akar ve Guerini çekilen hatira fotografinin ardindan gemiye çikti. Üçlü görüsmede, ülkeler arasinda savunma ve güvenlik alanindaki iliskilerle bölgesel konularda görüs alisverisinde bulunuldugu belirtildi. Akar, toplantinin ardindan Ingiltere Savunma Bakani Wallace ile de ikili görüsme gerçeklestirdi.

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, toplantilarin ardindan yaptigi degerlendirmede, görüsmelerin yapici ve olumlu geçtigini belirterek, "Görüstügümüz konularda karsilikli anlayis birligi oldugunu büyük bir memnuniyetle müsahede etmis bulunuyorum." dedi.

Görüsmelerin ardindan Bakan Akar Libya'ya gitti.
Kaynak: AA