Yozgat Bozok Üniversitesi Uluslararasi Ögrenci Alimi Için Sinav Yapacak

Yozgat Bozok Üniversitesi, Türkiye'de yüksekögrenim görmek isteyen yabanci uyruklu ögrencilere yönelik pazar günü 8 ilde sinav yapacak.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadag, rektörlük binasinda düzenledigi basin toplantisinda, uluslararasi ögrenci sinavi hakkinda bilgi verdi.

Yozgat, Ankara, Istanbul, Gaziantep, Bursa, Hatay, Sanliurfa, İçel'de es zamanli yapilacak sinava bin 79 ögrencinin katilacagini aktaran Karadag, "13 Haziran Pazar günü saat 10.30'da baslayacak sinavin soru kitapçiklari üniversitemiz akademisyenleri tarafindan hazirlanmistir. Türkçe, Ingilizce, Rusça ve Arapça dilinde yapilacak sinava giren ögrenciler, buradan aldiklari puanlarla sadece bizim üniversitemiz degil isterlerse diger üniversitelere de basvurabilecekler." dedi.

Karadag, 500'e yakin uluslararasi ögrencinin Yozgat'ta egitim gördügünü ifade ederek, "Hedefimiz 2022 yilinda bu sayiyi 2 bin 500'e çikarmak. Bunun için çalismalarimiz sürüyor. Yeni fakülteler ve yeni bölümlerimiz açiliyor. Dis hekimligi fakültesi açildi ve bu yil 40 ögrenci kontenjani verildi. Insallah 2022 yilinda da hukuk fakültemize ögrenci almayi hedefliyoruz." diye konustu.

Bozok Üniversitesinin, endüstriyel kenevir konusunda ihtisas üniversitesi olduguna deginen Karadag, söyle devam etti:

"Üniversitemiz ile Konya Ovasi Projesi (KOP) Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi arasinda 'KOP Bölgesinde Endüstriyel Kenevir Egitim Projesi Protokolü' imzalandi. Imzalanan protokol ile Yozgat il genelinde kenevir yetistiriciligi konusunda teorik ve uygulamali egitim çalismalari yürütülerek, kenevir üretimi yapan üreticilerin ve teknik personelin uygulamaya iliskin bilgi ve beceri düzeylerinin artirilmasi hedefleniyor. Ayrica, Yozgat, Bogazliyan ve Yerköy ilçelerinde ekolojik kosullarinda seçilecek üreticilerin tarlalarinda, kenevir çesit ve popülasyonlarinin yer alacagi birer adaptasyon denemesi yapilacak. Bu kapsamda kenevir lif soyma makinesi ve kurutma ünitesi alinarak Yozgat ili ve ilçelerinde kenevir yetistiriciligi yapan tüm üreticilerin ortak kullanimina sunulacak. Projenin toplam bütçesi 529 bin 500 liradir."

Sinavin Yozgat disindaki illerde anlasmali bir firma tarafindan gerçeklestirilecegi ögrenildi.

Kaynak: AA