Yagislar Sonrasi Ardahan Ovasi Canlandi

Son yagislarla birlikte canlanan Ardahan Ovasi, rengarenk bitki örtüsüyle kartpostallik görüntüler olusturuyor.

Yagislar Sonrasi Ardahan Ovasi Canlandi
Sari renkten olusan karahindiba, dag sümbülü, menekse, kekik ve daha birçok dogal güzelligi içinde barindiran Ardahan Ovasi, yaz sicaklari öncesi en renkli günlerini yasiyor. Uzun geçen kurakligin ardindan yagislarla birlikte canlanan ovanin rengarenk görüntüsü dogaseverleri adeta büyülüyor. Doganin bu tadini çikarmak isteyen vatandaslar doga yürüyüsleri, piknik ve fotograf çekimleriyle günlerini degerlendiriyorlar.

Ardahan’da hafta sonundan bu yana etkili olan yagislar, üreticilerin yüzünü güldürdü. Yetkililer, uzun zamandir beklenen yagisin çiftçileri sevindirdigini söyleyerek, "Son üç gündür yagan yagislar bir nebze olsun çiftçimize can suyu oldu. Çok geç olsa da yagislar geldi ve çiftçiye de umut oldu. Yagislar geç kalmasina ragmen arpa ve bugdayin gelismesine yetisti. Suan yagislar çiftçimize can suyu oldu. Tarim arazileri için bu yagmur yeterli degil ama bir nebze olsun iyi oldu. Kurak bir yil geçirmekteyiz. Insallah yagislar ilerleyen günlerde devam eder” denildi.

Etkili olan yagislarin ardindan Ardahan ovasi renkli güzellikler yansittigini söyleyen Tayfur Kiliç, ’’Ardahan’a yaz gelmeye basladi.

Doga tüm güzelliklerini sunuyor. Özellikle leylekler ovada yiyecek aramaya basladi.

Ardahan ovasini çiçekler sarmis durumda. Ova sari çiçeklerle sarardi ve çok güzel bir koku yaymakta.’’ Seklinde konustu.

Kaynak: İHA