Türkiye'nin En Genis Katilimli Illüstratörler Sergisi Ada Modern'de

Aydin’in Kusadasi ilçesinde Dünyanin önde gelen 50 Türk illüstratörünün 116 eseri, Türkiye’de ayni anda ve ilk defa Aydin’in Kusadasi ilçesindeki Ada Modern Sanat Galerisi’nde sergilenmeye baslandi. Sanatseverlerin büyük begenisini alan illüstratörler sergisi, 1 Ekim tarihine kadar gezilebilecek.

Türkiye'nin En Genis Katilimli Illüstratörler Sergisi Ada Modern'de


Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kusadasi, bugünlerde çok önemli bir sergiye ev sahipligi yapiyor. Kusadasi Belediyesi ile Kusadasi Altin Güvercin Kültür Sanat ve Tanitim Vakfi (KUSAV) is birliginde kapilarini açan Ada Modern Sanat Galerisi’nde, dünyanin önde gelen 50 Türk illüstratörünün yaptigi 116 eser sergileniyor. Sanatçilar tarafindan gerçeklestirilecek canli performans ve atölye çalismalarinin da yer alacagi serginin en önemli özelligi ise Türkiye’nin en genis katilimli ilk illüstratörler sergisi olmasi. Küratörlügünü Selin Atasoy’un yaptigi sergi, 1 Ekim 2021 tarihine kadar gezilebilecek.

“Rekor niteligi tasiyor”

KUSAV Baskani Levent Köylü, “Ada Modern Sanat Galerisi’nin açilis sergisini dünyada kendini kabul ettirmis 50 Türk illüstratörün 116 eseriyle gerçeklestirdik. Bu sayi aslinda Türkiye’de bulusma açisindan da bir rekor niteligi tasiyor. Sanat galerimiz, Kusadasi Belediyesi’nin yeni ortaya koydugu modern turizm kenti Kusadasi vizyonunun da önemli ayaklarindan biri olan Ada Modern Sanatlar Müzesi ve Kültür Merkezi projesinin ilk adimini olusturuyor. Ada Modern Sanat Galerisi yil içerisinde resim, heykel, fotograf ve modern sanatin sunumlarini bünyesinde bulunduracak. Yerli ve yabanci konuklarimiz, 12 ay boyunca nitelikli sanat eserleriyle bulusma firsati yakalayacak. Tüm konuklarimizi Ada Modern Sanat Galerisi’ne bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA