Trabzon'da Çesitli Kurslarin Sona Ermesi Dolayisiyla Yil Sonu Sergisi Açildi

Trabzon'da, Ortahisar Belediyesi ile Ortahisar Halk Egitim Müdürlügünün ortaklasa düzenledigi meslek edindirme ve kültür sanat kurslarina katilan kursiyerlerin çalismalarinin yer aldigi yil sonu sergisi açildi.

Ortahisar Belediye binasi önünde organize edilen serginin açilisina, Vali Ismail Ustaoglu, Ortahisar Belediye Baskani Ahmet Metin Genç, Ortahisar Kaymakami Tolga Togan, Ortahisar Milli Egitim Müdürü Sükür Köse, usta ögreticiler, egitmenler ve kursiyerler katildi.

Akçaabat folklor ekibinin gösterisi ile baslayan etkinlige katilanlar, kaligrafi, minyatür, ev tekstil ürünleri, hasir örücülügü, taki yapimi ve tasarimi, tezhip, resim ve fotograf kurslarina katilanlarin çalismalarinin yer aldigi alanlari, stantlari ziyaret ettiler.

Vali Ustaoglu, burada yaptigi konusmada, Trabzon'un tarihi ve kültürel degerlerinin sanat eserlerine yansitildigi anlamli etkinlikte emegi geçenleri kutladi.

Belediye Baskani Genç ise yeni tip koronavirüs salginina ragmen korunma tedbirlerine riayet edilerek açilan meslek edindirme ve kültür sanat kurslari sayesinde katilimcilarin el becerilerinin daha nitelikli hale getirildigini belirtti.

Çesitli kurumlarla is birligi içinde yil içerisinde bine yakin kursiyerin katilimiyla egitim ve sanat faaliyetlerinin sürdügünü ifade eden Genç, 15'e yakin kursla birlikte sezonu kapatmanin mutlulugunu yasadiklarini aktardi.

Konusmalarin ardindan protokol üyeleri, kursiyer, ögretmen ve usta ögreticilere tesekkür plaketi verdi.

Kaynak: AA